Kate Wright zorgt voor stoere one-woman show

Kate Wright zorgt voor stoere one-woman show

‘This is your chance to go apecrazy, you guys!’ Katie kondigt zichzelf aan en terwijl de zon ondergaat achter de bult, maakt ze haar entree op het buitenpodium. Katie Wright Dynamite trekt haar glitterpak nog maar eens een keer uit haar billen. ‘Sorry, wat?’, zult u misschien denken, maar Katie is een vrouw zonder gêne en refereert niet één keer maar wel tien keer aan haar ‘wedgies’. Nul schaamte, maar ze heeft een overvloed aan humor. “I’m expecting 10.000 people to arrive shortly, this show is completely sold out’, deelt ze vol overtuiging mee aan het begin van de show.

©Robert Koekkoek

Deze Australische maakt straattheater, doorspekt met eigenzinnige humor. Door gebrek aan decor en veel attributen moet ze het voornamelijk van zichzelf hebben, en ze heeft absoluut genoeg te bieden om het publiek drie kwartier te vermaken. “When I juggle it is very dangerous, I have a lot of hairspray in and fake boobs so they will melt”, waarna ze giechelt. Het optreden van Katie staat als een huis, en ze doet het helemaal alleen.

©Robert Koekkoek

Tot ze drie mannen uit het publiek haalt. Het doel? Een acrobatische jongleertruc waarbij het even heel spannend wordt of het wel lukt. Het publiek houdt collectief de adem in als Katie enigszins onvast, bovenop de schouders van H80-bezoekers Peter en Roland, drie dolken de lucht in gooit. Uiteindelijk raakt niemand gewond (Katie: “I have no public liability insurance”) en heeft H80 kunnen kijken naar een razend grappige en sterke vrouw.

©Robert Koekkoek

 

©Robert Koekkoek