Rijn IJssel Theater – Centraal Station

Rijn IJssel Theater – Centraal Station

tekst: Ellen Polman
foto’s: Robert Koekkoek

Stilte en spanning, daar begint het mee. Je weet niet wat er komen gaat. Dit is overigens niet alleen aan het begin van de voorstelling zo. Continu aan het afvragen wat er gaat gebeuren, omdat er ook zoveel gebeurt. De studenten vliegen alle kanten op waarbij je zelfs windvlagen langs je heen voelt gaan. Ook wordt er gespeeld met licht en schaduw op de kerkmuren en zorgt de galm die je hoort en voelt voor nog meer intensiteit. De unieke skatehal wordt goed benut en bij het stuk betrokken, en het publiek wordt dat ook.

©Robert Koekkoek

Tijdens de voorstelling vertelt iedere student zijn of haar eigen verhaal, allemaal op een eigen manier en vol overtuiging. Deze eigenheid uit zich ook in de kleurrijke, opvallende kledij van de studenten die zij voor zichzelf hebben samengesteld waarmee de persoonlijkheid lijkt te worden uitgestraald. Hoewel de individuen lekker zichzelf zijn en totaal geen schaamte kennen, vallen ze mooi samen als geheel.

©Robert Koekkoek

De locatievoorstelling Centraal Station wordt gespeeld door een hechte groep studenten uit het tweede jaar van de Theateropleiding aan het Rijn IJssel College. Samen, met passie voor theater. Een passie die je ziet en voelt. Continu geboeid met af en toe wat humor, dans, zang en muziek. De studenten staan verdiend in de spotlight. Niet op de bult, maar wel in de Hoogte: Centraal Station is een Hoogwaardige voorstelling en zeker het kijken en beleven waard.

©Robert Koekkoek