tg De Vlieg  – M’n Lust en m’n Leven

tg De Vlieg  – M’n Lust en m’n Leven

tekst: Ellen Polman
foto’s: Robert Koekkoek

Eenmaal de knusse, donkere tent binnengelopen staat er een koffietafel klaar waaraan Ilona en Frans aanschuiven. Een dialoog tussen het EHBO-duo begint, waarbij wordt gedacht, gepraat en gedroomd. Frans is op zoek naar een gesprek en grijpt ‘het leven’ aan als onderwerp. Door te blijven praten krijg je meer rust, vindt hij.

©Robert Koekkoek


Het gesprek gaat maar door, met af en toe wat (pijnlijke) stiltes. Verschillende onderwerpen worden besproken: van het gebruiken van een mobieltje en diverse apps, naar katten en honden en – weer iets diepgaander – het doorbreken van een sleur waar veel mensen mee te maken hebben.

©Robert Koekkoek


De voorstelling M’n Lust en m’n Leven geeft een goede afspiegeling weer van hoe communicatie gaat in de realiteit: diepgaande, gevoelige onderwerpen die worden afgekapt of vermeden en gesprekken waarbij je al snel iemands doen en laten wil invullen terwijl deze invulling misschien wel niet klopt. Of het niet opletten tijdens een gesprek, het continu afgeleid raken en het afkappen van een verhaal waar iemand net pas aan begonnen is. De trekjes en gewoontes in het gesprek kun je aan jezelf koppelen waarbij je bewust wordt gemaakt van je eigen manier van communiceren. Toneelgroep De Vlieg lijkt van een op het eerste gezicht niet boeiend gesprek toch iets boeiends te maken, dus neem vooral een kijkje!