Zomaargasten interviewen zomaar iemand

Zomaargasten interviewen zomaar iemand

tekst: Eline Lagendijk
foto’s: Robert Koekkoek

Het publiek komt de tent van Zomaargasten niet binnen zonder wat vragen te beantwoorden. “Hé, en waar kom je vandaan? En wat doe je voor werk?”  Dat is een kleine opwarmer voor de show die Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn op gaan voeren in hun tent. De opzet is simpel maar doeltreffend: Patrick en Oscar interviewen iemand uit het publiek over zijn of haar leven. Zij weten vooraf niet wie, degene die geïnterviewd wordt weet het ook niet. Patrick en Oscar hebben al vele Zomaargasten ondervraagd, waarbij de gekste dingen gebeuren. “We hadden een keer een boswachter op bezoek die vertelde over de paddentrek. Dan zit het mannetje bovenop het vrouwtje. Nou, zij heeft uiteindelijk samen met Patrick voorgedaan hoe dat er dan uitziet,” zegt Oscar. Een andere gast was helderziend. “Maar die wist niet dat ‘ie geïnterviewd zou worden, dus die viel door de mand.”

©Robert Koekkoek

In deze editie van dit improvisatietheater is Cornell aan de beurt, die niet meteen zit te springen om plaats te nemen tegenover Oscar.
Oscar: “Had je hier op gerekend?”
Cornell: “Nee, eh, kan ik ruilen met haar?”

Patrick tovert plaatjes tevoorschijn als Cornell het heeft over zijn muzieksmaak (Britney Spears), zijn werk (accountant), en wat hij graag leest (“gewoon boeken”). Iets later blijkt dat Cornell geïnteresseerd is in de Romeinse geschiedenis (favoriete keizer: Caesar).

©Robert Koekkoek

Oscar: “Ben je makkelijk in contact met vreemden?”
Cornell: “Eh, nee.”

Hoewel Cornell niet honderduit praat weet de hele tent na afloop toch iets over een Onbekende Nederlander. Oscar breit er na een kwartier (“Die drie uren zijn voorbij gevlógen, Cornell!”), een einde aan en de mannen gooien de tent weer open voor de volgende groep potentiële Zomaargasten.

©Robert Koekkoek