Duurzaamheid

Als festival laten wij een haast onoverkomelijke CO₂ afdruk achter. Dat neemt niet weg dat wij ons best doen om deze zo klein als mogelijk te houden. Dit doen we op verschillende manieren en ook jij kunt een handje helpen.

Recycling

Om zoveel mogelijk te recyclen, zamelen wij papier (blauwe bak), plastic (oranje bak), restafval (grijze bak) gescheiden in. Op het terrein vind je meerdere inzamelpunten. Maak daar gebruik van voor een goed resultaat. Het scheiden doe je als bezoeker natuurlijk gewoon zelf, dan zorgen wij voor de rest.

Energie

Eén van de grootste vervuilers op festivals zijn de dieselaggregaten om het festival van stroom te voorzien. Lang zijn we op zoek geweest naar een alternatief dat ook nog veel stroom levert in korte tijd. Daarom werken wij met aggregaten op diesel en batterijen. Die zijn zuiniger en stiller dan normale aggregaten, dus niet alleen duurzaam richting milieu, maar ook richting omwonenden. Om onze duurzame gedachte kracht bij te zetten heeft Gemeente Arnhem via Volta Energy zonnepanelen ter beschikking gesteld waar Hoogte80 Festival gebruik van maakt.

Festivalkrant

De programmakranten is voorafgaand aan het festival gratis verkrijgbaar, maar op het festival is hij te koop voor 1 euro (of een half muntje). Hiermee willen wij zwerfafval verminderen. Maar belangrijker, met de opbrengst planten wij weer nieuwe bomen.

Compensatie CO₂-uitstoot

Het merendeel van onze CO₂ afdruk compenseren wij via Trees for All. Of het nu gaat om al het papier wat wij produceren, de diesel die wij voor onze stroomvoorziening verbruiken, de kilometers die onze leveranciers en artiesten afleggen tot zelfs een berekening van het gebruik van openbaar vervoer door publiek. Deze afdruk compenseren wij middels de aanleg van bossen. CO₂ vastlegging vindt namelijk niet alleen plaats via de bomen maar ook in de grond en struiken. Hoe groter de diversiteit van het ecosysteem, hoe beter. Bekijk wat we al gecompenseerd hebben in ons certificaat

Trees for All investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bos te planten en te herstellen. Hun projecten zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO₂. Ook de impact op sociaal, economisch en ecologisch gebied wordt gemonitord en gecontroleerd. Voor meer informatie ga naar www.treesforall.nl.

Duurzame horeca

Ook onze horeca proberen wij zo duurzaam mogelijk te maken. Onder het motto van ‘wat je van ver haalt is lekker maar meestal is dichtbij nog lekkerder’, komen bijna al onze cateraars uit Arnhem en directe omgeving. Het zijn allemaal kleine zelfstandige ondernemers met liefde voor hun producten en betrokkenheid met het milieu.

Drinkbekers

Ondanks al het afval wat het met zich meebrengt werken wij toch met de zogenaamde soft cups voor het serveren van de dranken. Herbruikbare hard plastic bekers moeten gespoeld worden (verspilling van kostbaar drinkwater) en moeten volgens onderzoek zo’n 200 keer gebruikt worden om minder afval te veroorzaken t.o.v. de wegwerpbekers. Ook een statiegeldsysteem en de aanschaf van een beker maakt het er niet beter op. Hoe leuk een Hoogte80 beker in je servieskast staat, we willen je er niet toe verplichten.

Kinderen (en volwassenen) krijgen tegen inlevering van 50 bekers een halve munt, daar kun je toch weer wat moois mee doen.