Geschiedenis

    Geschiedenis

    Stichting Yamaar is in het jaar 1999 begonnen op de Sonsbeek Theater Avenue in het Sonsbeekpark Arnhem. Na zeven keer haar deel te hebben georganiseerd, heeft Yamaar besloten haar eigen festival te gaan vormgeven.

    In 2008 kreeg Yamaar contact met buurtbewoners van de Geitenkamp. Zij wilden graag dat er in het stadspark Hoogte 80 iets moois georganiseerd zou worden. Een jaar later vond de eerste editie van Hoogte 80, ’n bult theater plaats. Samen met bewoners van omliggende wijken, Arnhemse en niet-Arnhemse theatermakers, muzikanten en niet te vergeten alle vrijwilligers heeft Yamaar een nieuw festival in Arnhem neer gezet.

    Vele bezoekers zijn inmiddels de zogenoemde “bult” opgeklommen en genoten rond hemelvaart vier dagen lang van een veelzijdig programma. Dit resulteerde zelfs in een nominatie voor de Arnhemse cultuurprijs in 2012.

    Na 5 edities werd het tijd om het stokje over te dragen an een nieuwe organisatie, die Hoogte80 Festival sinds 2014 organiseert. Stichting Yamaar dankt al haar vrijwilligers voor hun tomeloze en hartstochtelijke inzet!