Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 

Nieuws

Interview met organisator Harold Oddens
Hoogte80 Festival bestaat al tien jaar! Organisator Harold Oddens viert feest, kijkt terug en blikt vooruit. “Vrijheid wordt pas mooi als je het kan delen”.

Tijd voor een feestje?
“Ja! Als organisatie doen we dit nu vijf jaar, het festival bestaat tien jaar. Een bijzonder en heuglijk moment dus. We gaan van 10 tot en met 13 mei natuurlijk een feestje vieren. Maar we grijpen dit jubileum ook aan om terug én vooruit te blikken: hoe zien de volgende tien jaar eruit? Het grootste cadeau voor Hoogte80 en het publiek is werk maken van onze toekomst.”

Waar ben jij ingestapt?
“In 2013, toen de oprichters op zoek waren naar een zakelijk leider. Ik kende Hoogte80 als bezoeker. Het magische gevoel als je daar bent, het uitzicht dat ruimte geeft en de fantasie prikkelt: wat zie ik in de verte liggen? Dat, en de licht anarchistische inslag waarmee het werd georganiseerd, triggerde mij.”

Wat is de grote kracht van Hoogte80?
“Het gevoel van vrijheid. Dat trekt me ook aan in theater: met hun verbeeldingskracht zijn artiesten in staat om vrijheid om te zetten in vorm. De kijker wordt geraakt of op andere gedachten gebracht. Die verwondering en de ontmoeting, met makers en met elkaar, is belangrijk. Vrijheid wordt pas mooi als je het kan delen. Samen op dezelfde plek zijn verbroedert. Het draagt bij aan je ontwikkeling en wereldbeeld. De wijze waarop de mensen op Hoogte80 die vier dagen met elkaar omgaan, dat zou ik het hele jaar willen terugzien op straat.”

Voor wie is Hoogte80?
“Voor alles en iedereen, van metaalwerker tot bankdirecteur en van jong tot oud. Er is een grote diverse groep van bezoekers uit de wijk, de stad en de regio die zich welkom, veilig en thuis voelt. En ook de makers lopen uiteen, van gevestigde naam tot jong talent.”

Hoe zie jij de toekomst van Hoogte80?
“We willen nog beter aansluiten op de tijd en samenleving. Dat betekent een scherper, inhoudelijker profiel waarbij, naast de al bestaande banden met bijvoorbeeld Oostpool, we met meer organisaties uit de stad en omgeving langdurige samenwerkingen aangaan.”

Welke act wil je absoluut niet missen?
“Cirque du Platzak. Zij zijn de belichaming van ons festival: ze nemen je mee in hun wondere wereld en tonen hun vakmanschap op geheel eigen wijze. Het willen delen van bezieling en vakmanschap, daar gaat het mij om! Het publiek voelt dat ook, ze zijn intussen een publiekslieveling geworden. En de voorstelling van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck. Omdat het elk jaar gewoon bizar goed is!”

Ook bijzonder dit jaar…
"De tent waar jonge Arnhemse makers zich presenteren. Ik heb eerbied voor het lef van deze jonge honden, ga er maar stáán! Ze zijn zich nog volop aan het ontwikkelen en durven zich bloot te geven. Ik hoop dat mensen er massaal op af komen, want makers hebben publiek nodig om te groeien.”

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem


ANBI