Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 

Nieuws

Project Wildeman: DEEP BLUE
Suzanne Geluk bezocht voor Hoogte80 Festival de nieuwe voorstelling DEEP BLUE van Project Wildeman in de Skatekerk. En dit vond ze ervan... De voorstelling is te zien: VR | 20.30-21.45 ZA | 15.30-16.45, 20.30-21.45 ZO | 15.30-16.45

15 Minuten voor aanvang van de voorstelling verlaten we het Hoogte80 Festivalterrein. We dalen de Zaslaan af richting de Rosendaalsweg. Nog 500 meter lopen, 300, 100… Tussen de bomen verschijnt de imposante Sint Josephkerk aan de horizon. De gotische kerk die ruim 100 jaar dienstdeed als rooms katholiek parochiecomplex, is nu een imposant skate-walhalla. Deze magische plek vormt tijdens Hoogte80 Festival hét decor voor de nieuwe show van Project Wildeman ‘DEEP BLUE’! Overigens de enige voorstelling van het festival die op een externe locatie speelt. 

“Project Wildeman maakt absurdistisch en intuïtief muziektheater waarbij rauwe, eigentijdse rituelen moeiteloos laveren tussen primitief en futuristisch.” Bij aanvang van de voorstelling worden we uitgenodigd “om in een knotsgek universum te stappen waar een voodoo-drum dezelfde zeggingskracht heeft als een LED-strip…” Dat klinkt berespannend!

De kerk is ook bij binnenkomst indrukwekkend te noemen. De complete vloer is omgebouwd tot één grote skatebaan met verschillende ramps en halfpipes. Achterin staan 2 mannen achter een hypermodern muzikaal speeleiland geluid te maken. Ondanks het led-licht waan ik me in de jungle. Stilletjes gaan we zitten. Al pratend maakt de 3e man zijn entree. Meteen worden we de eerste verhaallijn ingezogen. De voorstelling die volgt op z’n minst bizar te noemen. 

Mens en machine raken met elkaar verstrengeld. Een samensmelting van 3 energieke mannen, rare geluiden, bizarre samples, interactie met het publiek, lekkere beats, een inheemse paringsdans en…. een man zonder gene…. “De kracht van Project Wildeman is de overgave - zowel in de fysieke uitputtingsslagen die de mannen ondergaan als in de kwetsbaarheid in het contact met het publiek.” Nou dat hebben we geweten. Tot snel Wildemannen!

Foto: Robert Koekkoek

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem


ANBI