Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 

Nieuws

Tot de scheit ons doodt: een kapot leuk feestje in de afgrond
Ellen Polman bezocht voor Hoogte80 Festival de voorstelling van Rijn IJssel Theater. Lees hier haar verslag. De voorstelling is nog te zien op: VR | 17.00-17.50, 20.00-20.50 ZA | 17.00-17.50, 20.00-20.50 ZO | 17.00-17.50, 20.00-20.50

De wereld om je heen plaatst je graag in hokjes en daar worden we helemaal gek van. Zo ook de studenten van Rijn IJssel Theater. Zij laten zien dat je gewoon je zelf mag zijn en dat het ze zeker niks uitmaakt hoe over ze wordt gedacht. Ze hebben scheit, tot de dood. Dat is wel duidelijk.

Vol gas rennen ze de afgrond in. Je ogen en oren staan gelijk wagenwijd open. Er klinkt harde muziek en er is veel geschreeuw. Ze lopen, rennen, springen, kruipen, dansen... ze doen ALLES in hun opvallend kleurrijke outfits. Vanaf de bult kijk je naar een grote chaos, maar kijken blijf je toch. Ja, daar wordt wel voor gezorgd. Met hier en daar wat improvisatie wordt het publiek en de omgeving bij deze chaos betrokken. Dit doen ze ieder met een eigen verhaal, een eigen hokje. Wanneer één verhaal begonnen is, begint het volgende verhaal alweer. En als je denkt dat de rust is teruggekeerd, dan ontploft er weer een nieuwe bom en kun je maar beter uitkijken.

Tijdens de voorstelling "Tot De Scheit Ons Doodt" kun je niet ontsnappen aan de realiteit. Je wordt in alle opzichten flink wakker geschud. Niet alleen je ogen en oren, maar ook je neus wordt geprikkeld.
Wie van pindakaas en bier houdt moet zeker naar de voorstelling komen kijken. Dit kan nog tot en met zondag.

Foto: Robert Koekkoek

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem


ANBI