Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 

Nieuws

Oostpool & Sonnevanck
Oostpool en Sonnevanck spelen op Hoogte80 samen de voorstelling ‘Princess’. Koen Waanders (publiciteit) en Flora Verbrugge (artistiek directeur en regisseur) van Theater Sonnevanck aan het woord.

Vanwaar de samenwerking?
Koen: “Vóór 2013 maakte Sonnevanck jeugdtheater voor kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar. Oostpool richtte zich op een volwassen doelgroep vanaf 15 jaar. Sinds 2013 slaan we de handen ineen en maken we elk jaar samen twee voorstellingen voor het voortgezet onderwijs, een voor 12+ en een voor 14+. We komen met een vrachtwagen, parkeren op het schoolplein, spelen een paar dagen en reizen weer verder.”

Met de vrachtwagen naar Hoogte80 dus?
Koen: “Ja. Als we het theaterdecor uitschuiven is er plek voor 55 mensen om met hun neus bovenop de acteurs zitten.”

Wat vinden jullie zo leuk aan spelen op het festival?
Koen: “We spelen de voorstelling 115 keer op scholen, het publiek kan daar niet naartoe. Op het festival is ‘Princess’ wel openbaar toegankelijk en kan iedereen het zien. Dat is voor het publiek natuurlijk fijn, maar ook voor ons. Voor jongeren is het vaak de eerste kennismaking met theater. Wij willen graag die interesse bij hen wekken.” Flora: “Maar het stuk is ook heel geschikt voor volwassenen.”

Wat kenmerkt jullie?
Koen: “We maken voorstellingen die enorm goed gespeeld zijn en veel vaart hebben. Met thema’s als homoseksualiteit of gender willen we jongeren aan het denken zetten.” Flora: “Samen filosoferen en jezelf op de korrel nemen. En we lokken graag heftige reacties uit! Geen stil, beleefd publiek; bij ons klinkt het soms als bij een voetbalwedstrijd.”

Waar gaat de voorstelling ‘Princess’ over?
Flora: “Over vrouwen, het objectiveren van vrouwen, en dus ook over mannen. Het is geen aanklacht, het gaat niet over schuld. We werpen wel vragen op, zoals: hoe gewoon is het dat je een bepaalde rol aanneemt? In de voorstelling weigert een actrice een stuk te spelen vanwege een naaktscene. Waarom moet de vrouw altijd naakt?”

Wil je verder nog iets kwijt?
Flora: “Ja, dat we drie fantastische spelers hebben. Daar ben ik trots op en blij mee!”

www.sonnevanck.nl www.toneelgroepoostpool.nl
Foto: Sanne Peper

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem


ANBI