Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 

Nieuws

Bon Voyage! van Onderwater Producties
Anke Lensen bezocht voor Hoogte80 Festival de voorstelling Bon Voyage! van Onderwater Producties. Lees hier haar verslag. De voorstelling is vandaag nog te zien om 17.15 uur en 19.15 uur.

We gaan terug in de tijd. Jaren 60. Stokbrood, witte wijn, Port Salut en Franse Chansons. De personages uit Bon Voyage! zijn vertrokken. Ze zijn op weg naar het beloofde land. Of eigenlijk zijn ze op de vlucht voor digitale overprikkeling.

De sfeer is goed. Alsof we echt even op vakantie zijn. Er wordt (deels) in de Franse taal gesproken, de zon schijnt en even wanen we ons op een camping in Frankrijk.

De acteurs, beide met een ontwapenende uitstraling, werken in deze voorstelling samen met een gitarist. Zijn subtiele manier van spelen creëert rust in de soms ietwat luidruchtige omgeving van het festival zelf. Toch weten de acteurs de aandacht goed vast te houden. Wellicht komt het door de open manier van spelen, wellicht door de toegankelijkheid van de tekst, wellicht door de mooie afwisseling van spel en muziek. Franse chansons vormen namelijk een rode draad in deze voorstelling.

Even lijk ik los te komen van mijn digitale leven. Even dan. 

Ineens word ik opgeschrikt door een telefoon die afgaat. Mijn telefoon. Ik schaam me kapot en word geconfronteerd met de actualiteit van de voorstelling. Ik word uit het moment gehaald en deze negatieve prikkel zorgt ervoor dat ik niet meer kan overzien hoe ik dat irritante ding uitzet. Ik word nóg een keer gebeld. Au. Ik wil stilletjes verdwijnen en hoop stiekem dat de rest denkt dat het de telefoon van de mevrouw naast mij was en probeer nonchalant te doen alsof er niets aan de hand is.

Als hij in de voorstelling haar probeert te overtuigen om haar telefoon ritueel te verdrinken, kijkt hij me aan en doet op uitdagende doch gepaste manier de geste dat ik hetzelfde zou kunnen doen. Daar had ‘ie me, en terecht ook, want blijkbaar kan ik ook nog wel een digitale detox gebruiken. Dank aan Onderwater Producties voor deze confrontatie en dank voor deze voorstelling die me op allerlei manieren heeft weten te prikkelen. 

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem


ANBI