Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 

Nieuws

KEK, te gek(.com)!
Ellen Polman bezocht voor Hoogte80 Festival de voorstelling KEK van Booi Kluiving; een theatervoorstelling over waarom de internetgeneraties zich niet begrepen voelt.

"Iets met glow in the dark", werd mij gezegd. Ook wist ik dat het gaat over waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt. Dit was wel echt het enige dat ik wist over de voorstelling KEK voordat ik de tent binnenstapte. Kom maar op met die verrassingen, op het Hoogte80 Festival is niets meer voor mij te gek.

Het is donker in de tent en het enige dat schijnt is de spotlight die op Booi Kluiving is gericht. Hij zit volkomen in de rol van zijn alterego Anon gekropen en begint met praten. Hij sleurt je mee in zijn verhaal, of moet ik zeggen sleurt je mee in de wereld van de rechtse internetsubcultuur. Want in de linkse bubbel waarin hij zich nu begeeft denkt iedereen hetzelfde, is iedereen hetzelfde. Het enige dat ze hier doen is Copy... Copy... Copy.

Ondanks het geluid vanuit de andere tenten op het festivalterrein, ben ik er onder de indruk van hoe Booi Kluiving iedereen weet mee te nemen in zijn gedachtes, zijn verhaal en zijn wereld. Dit wordt nog meer versterkt door hoe het licht wordt toegepast. Het lijkt wel een lichtshow in de donkere tent. Tot slot heb je nog de dans, uitgevoerd door danseres Sara Miguelote, dat het verhaal nog krachtiger maakt. Met het danselement en wat drum 'n bass is KEK ook nog eens kleurrijk en superritmisch.

Gekeken naar het bovenstaande was KEK mijn verrassing van de dag. Het stuk is veelzijdig, aangrijpend en te gek! Het enige dat ik nog kan zeggen is Enter... Enter... Enter. 

Foto: Arvid Ehlert

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem


ANBI