Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 

Nieuws

Cie La Fabiola: nét echt!
In het heerlijke namiddagzonnetje zit iedereen klaar om kennis te maken met marionethond Giulio en marionetmeisje Fabiola. Of laat dat marionet maar weg, want deze twee doorbreken de muur tussen fictie en realiteit. Ze zijn nét echt! Ellen Polman bezocht de voorstelling Cie La Fabiola!

"Do you understand my English?" vraagt de mannelijke speler met een zwaar Italiaans accent aan het publiek als de buitenvoorstelling net begonnen is. De marionet voorstelling wordt uitgevoerd door een vrolijk, en ook wel een beetje een gek, Italiaans duo. Zelfs als Giulio en Fabiola nog lekker liggen te doezelen sluiten steeds meer festivalbezoekers zich aan. Het duo zelf is namelijk al een act op zich.

De vrouwelijke speelster loopt op Giulio af en brengt met haar handen de hond tot leven. Op de kleinste details wordt gelet en dat maakt Giulio onwijs dierlijk."Giulio, zit!", zegt de mannelijke speler waar de kwispelende Giulio wat leuke hondentrucjes mee doet. Er wordt aardig wat af gelachen, zowel door de kids op de kleine zitmatjes vooraan het podium als door de volwassenen op de banken en daaromheen. Iedereen lijkt onder de indruk te zijn van de levensechte hond. "Je let helemaal niet meer op de vrouw achter de hond", zegt een heel enthousiaste meneer naast mij. En dan moet Fabiola nog in actie komen. Zij wordt wakker gemaakt door de mannelijke speler, en zodra ze echt wakker is komen haar karaktereigenschappen al gauw naar voren. Fabiola is een lief en vrolijk meisje, maar ze is ook enorm eigenwijs en ze heeft een eigen willetje: zij loopt juist aan de touwtjes te trekken. De details zitten hem bij Fabiola tot in haar vingers en dit maakt haar een super menselijk meisje met echte emoties. "Zelfs daar zit nog een knopje", hoor ik een mevrouw zeggen als Fabiola haar tong uitsteekt.

Giulio en Fabiola gaan op een verbazingwekkend natuurlijke, een spontane en bovenal humoristische manier de interactie met het publiek aan. Aan het harde applaus en gejoel aan het einde van de voorstelling te horen weet je dat de twee goed ontvangen zijn. Tot en met zondag kunnen jullie nog kennis maken met Giulio en Fabiola tijdens Cie La Fabiola. Echt doen hoor!

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem


ANBI