Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 

Nieuws

Luxor Live Labs - Donnerwetter
De band Donnerwetter gaat op Hoogte80 in samenwerking met kunstenaar Louise te Poele ‘iets cools’ maken. Gitarist Wout Kemkens praat ons bij over creatieve spierballen en poedels.

Luxor Live Lab, wat is dat?
“Een initiatief voor Arnhemse bands die lekker gaan, om die een kwaliteitsinjectie te geven. De eerste band, Potential Criminal, maakte onder andere een videoclip, organiseerden een releaseparty en kreeg een nieuwe huisstijl. Arnhemse ontwerpers en andere creatieven worden betrokken bij zo’n bandcasus.”

Een weekend lang iets cools maken, vertel?
“We hebben kunstenaar Louise te Poele gevraagd voor het maken van een film bij ‘All due to the dopamine drop’, een nummer over geestestoestanden en chemische processen in het brein. Samen gaan we de uitdaging aan om die film in één weekend te maken. Een snelkookpan, waarin je je creatieve spierballen moet laten zien en het Hoogte80-publiek kan meekijken. En we gaan ze ook gebruiken, want we hebben figuranten en props nodig.”

Een oproepje dan maar?
“We zoeken: een poedel, iemand met groene ogen, een reus en een dwerg, iemand die op commando kan huilen, iemand die op commando kan schaterlachen en een ballerina. Wie zo iemand is of kent, kan langskomen bij de tent.”

Waar kunnen we het resultaat zien?
“De première is een week later op het festival Donnerwetter Day. Die avond en nacht spelen 30 acts in alle zalen, inclusief de rookruimte en de kelder, van Luxor Live.”

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem


ANBI