Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 

Nieuws

Terugblikken met de oprichters
Hoogte80 viert feest! Tijd om initiatiefneemsters Sara Wolvenne en Luc Corstens aan de tand te voelen over de oorsprong. “Het festival is aan de keukentafel bedacht. We zijn nog steeds trots op al die mensen die erbij betrokken waren.”

Waar begon het allemaal?
Sara: “We deden al jaren mee aan Sonsbeek Theater Avenue en organiseerden daar een deel van het programma. Met ons kernteam van 10 à 12 man besloten we eruit te stappen. Dat was het dan.” Luc: “Aanvankelijk grapten we over het opzetten van ons eigen festival. Een van ons woonde bovenaan Monnikenhuizen en wees ons op het terrein. We gingen praten en raakten enthousiast.”

Hoe was de festivallocatie destijds?
Luc: “Verwaarloosd, een niet geziene plek.” Sara: “Een braakliggend terrein met veel uitdagingen. We hebben bijvoorbeeld geknokt voor een afvoerputje. En omdat de gemeente er nog geen enkel plan over had, mochten we veel.”

Hoe reageerde de nabije omgeving? Luc: “De wijk keek de kat uit de boom. Het was hun plek, er werd nooit iets georganiseerd. Wij hielden daarom de wijk goed op de hoogte, luisterden en betrokken de bewoners erbij.” Sara: “Belangrijk, want de plek maakt het festival. We wilden de rest van Arnhem kennis laten maken met die plek. In samenspraak met de wijk organiseerden we er samen met een harde kern en een team van vrijwilligers Hoogte80 Festival.”

Echt Hoogte80 is…
Sara: “Laagdrempelig en eigenheid.” Luc: “Een sfeer van openheid en ontmoeting. Dat was van begin af aan de kracht: iedereen is welkom!”

Na vijf jaar…
Luc: “… hadden wij het wel gezien. We hadden gepionierd en vonden dat het festival nieuwe inspiratie kon gebruiken.” Sara: “Maar we wilden niet dat het zou stoppen, daarvoor was het te belangrijk geworden voor Arnhem en de wijk. Dat blijkt wel: Hoogte80 groeit nog steeds.”

Van het eerste uur…
Sara: “De artiesten uit de omliggende wijken en de parade. De Platenbus was er ook vanaf het begin bij.”

Zijn jullie weer van de partij?
Sara: “We gaan nog steeds elke editie. Voor mij is het een soort koeien-in-de-wei-moment: daar kom je iedereen weer tegen die je de hele winter niet hebt gezien.” Luc: “We gaan biertjes drinken en bij de Platenbus zitten. We zijn erg benieuwd naar deze tiende editie.”

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem


ANBI