Eerste namen voor Hoogte80 Festival 2020

22 maart 2020, 16:02

Sinds 2009 verbreedt Hoogte80 Festival de horizon met een meerdaags podiumkunstenfestival. Het festival heeft een interdisciplinaire programmering met theater, muziek, dans, circus, literatuur en straattheater. Vandaag maakt het festival haar eerste namen bekend. Van 21 t/m 24 mei 2020 kun je onder andere De Dansers, Toneelgroep Oostpool, Theatergroep Kwatta en ZUHAUSE zien in het Hoogte80 park.

De Dansers speelt Shake Shake Shake

Shake Shake Shake is een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een sterk fysieke dansvoorstelling. Laat je aansteken door de vurigheid van de band van dansers en muzikanten op het podium. Ze zoeken bevrijding en een eigen onbeïnvloedbare richting. Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof. 

‘De Dansers overtreffen zichzelf met een voorstelling die werkt als antidepressivum’
★★★★★ – de Volkskrant, september 2019

Toneelgroep Oostpool speelt GOD?

Beste vrienden Qi, Tommy en Ay hebben alledrie van hun ouders een andere religie meegekregen. In het laatste jaar op hun middelbare school gaan ze daarover met elkaar in gesprek. Hoe is het om te geloven en hoe bepaal je waar je staat? En wat als je verliefd wordt op iemand met een ander geloof?

“Een ongelofelijk ontroerende voorstelling, die een complex thema op menselijk niveau bespreekbaar maakt.” ★★★★ – NRC Handelsblad, maart 2020

Theatergroep Kwatta speelt Bos van Benen, Stad van Stenen

In Bos van Benen, Stad van Stenen kom je op bezoek bij twee jongens. Ze spelen sinds ze klein zijn onder-tafel-wereldje. Dat gaat zo: je vertelt over een ding waarvan je makkelijk vergeet dat het een leven heeft. Je praat als dat ding. Je zegt bijvoorbeeld hardop de gedachten van een trein die staat te wachten in het station. Een kerkklok slaat vier uur. Een boek hoopt dat ze geleend wordt in de bieb, een drol hoopt dat er iemand in hem trapt. Zo praat je een wereld tot leven. En dan slaat de klok vijf.

ZUHAUSE | Eliën

In 2019 maakten zangeres Eliën (Élénie Wagner) en haar kunstenaarscollectief ZUHAUSE een reis van 14.000 kilometer dwars door Europa in een gele camper genaamd UFO. Op zoek naar andersdenkenden van dit werelddeel: kunstenaars, politici, boeren, activisten, immigranten en oer-inwoners. Van het Peloponnesos schiereiland in Zuid-Griekenland tot het noordelijkste puntje van Lapland zochten ze contact en hoorden ze wat mensen vinden.