Winnaars Café Theater Festival 2020 op Hoogte80 Festival

22 maart 2020, 16:03

Van 5 tot en met 8 maart vond de zeventiende editie van het Café Theater Festival Utrecht plaats. Op zondag 8 maart vond de feestelijke afsluiter en prijsuitreiking plaats. waar Afra Ernst (Vakjuryprijs en WijkJuryprijs) en Theater Stap i.s.m. Ruby Kieft (Publieksprijs) tot winnaars werden bekroond. Deze stimuleringsprijzen zijn bedoeld om concrete vervolgstappen te kunnen bieden in de veelal jonge carrières van deze vindingrijke theatermakers. De winnaars van het Café Theater Festival spelen op Hoogte80 Festival 2020.

Vakjury- en wijkjurywinnaar Afra Ernst – Een ode aan…

De Vakjuryprijs van het CTF Utrecht 2020 werd uitgereikt aan Afra Ernst met de voorstelling Een ode aan… die te zien was in Wijnbar VinVin. De vakjury omschreef de voorstelling als een unieke, zeer ontroerende ontmoeting in het café:

“De performer is kwetsbaar, open en toch ook krachtig, en bouwt een steeds grotere spanning op. Een persoonlijk verhaal met een grote relevantie waarin de noodzakelijkheid goed voelbaar is voor het publiek. De voorstelling is gelaagd door de vormelementen die op elkaar voortbouwen. Ieder deel van het lichaam vertelt een verhaal in de combinatie van tekst, muziek en beweging. De performer laat een spoor achter van buiten naar binnen, van hartslag tot het ontvouwen van de jurk.”

Publieksprijs voor Theater Stap i.s.m. Ruby Kieft – Caféverschijnsels

25 van de 30 voorstellingen op het CTF Utrecht 2020 dongen mee naar de publieksprijs. Na afloop van elke voorstelling kon iedere bezoeker stemmen via de scheurkaarten in de cafés. De hoogste score was er voor Theater Stap i.s.m. Ruby Kieft met Caféverschijnsels, die het hele weekend te zien was in Cultureel café Kopi Susu. De gemiddelde waardering voor Caféverschijnsels, een voorstelling waarin onverwachte verschijningen de toeschouwer mee op hun zoektocht door de wereld van het café namen, was 4,6 sterren.