Hoogte80 Festival te gast bij Hart van de Stad

20 mei 2020, 14:15

Morgen zou het zover zijn. Vier dagen lang zouden we de bult bij de Geitenkamp omtoveren tot een zinderende ontmoetingsplaats voor theater, muziek, dans en literatuur. Van jong talent en gevestigde namen. Dat alles met een weidse blik, zelfs de zon schijnt aanwezig te zijn. Het beloofde een prachtige editie te worden, we zullen jullie ontzettend missen. 

In deze bijzondere tijden zien wij in de verte gelukkig weer wat licht schijnen. Hopelijk zien wij jullie volgend jaar van 13 t/m 16 mei.

Hoogte80 Festival te gast bij Hart van de Stad

Om toch een beetje het Hoogte80 gevoel te behouden zijn wij morgenavond te gast bij Hart van de Stad. Festivaldirecteur Harold Oddens wordt aan tafel geïnterviewd over de gevolgen van de coronacrisis voor het festival. Wij nemen daarnaast Anna Schoen van tgECHO mee. Zij verteld wat het voor artiesten betekend als speelplekken wegvallen en hoe je daar op een creatieve manier mee om kunt gaan. Verder is er een prachtige reportage van Ruben Chi die afgelopen maandag op de bult een stukje van zijn voorstelling Moving Sounds speelde. 

Ruben Chi – Moving Sounds

Internationaal bekend en prijswinnend urban dancer Ruben Chi ontwikkelde dit jaar zijn eerste eigen voorstelling Moving Sounds in productiehuis De Nieuwe Oost. In de voorstelling combineert hij zijn passie voor de hiphopcultuur met muzikale invloeden uit de funk en jazz. Hij brengt locking, breakin’, housedance en hiphop in het theater. 

Speciaal voor de uitzending nam Ruben Chi een fragment van de voorstelling op, en wel op een bijzondere locatie: het Hoogte 80 park.

Je ziet twee mannen in het Hoogte80 Park. Vanuit het park kijk je uit over heel Arnhem, in de verte zie je zelfs Duitsland. De man links filmt, terwijl de man rechts op zijn kop, op zijn handen danst.
De opnames van de registratie van Ruben Chi

tgECHO & toneelgroep de Vlieg – Ondergronds

De nieuwe voorstelling van tgECHO zou op Hoogte80 Festival te zien zijn. Dat kan helaas niet doorgaan. Maar tgECHO zit niet stil. In samenwerking met Toneelgroep de Vlieg ontwikkelde zij Ondergronds: een spannend hoorspel met Arnhem als decor! Zelf omschrijven ze het als: “Alice in wonderland meets David Lynch in een absurdistisch hoorspel”. Meer over de audiovoorstelling, die op 7 juni in première gaat, lees je hier.