De kortste uitnacht met Ruben Chi

16 juni 2020, 13:02

Hoogte80 Festival kon dit jaar helaas niet door gaan. Gelukkig was daar Ruben Chi. Bovenop de bult in het Hoogte80 park voerde hij samen met Thien Bao een prachtig fragment op uit zijn nieuwe voorstelling Moving Sounds. Kijk mee en waan je even op het festivalterrein.

Over Moving Sounds

Wat zijn de verschillende ritmes van het leven en hoe klinken deze als ze samensmelten? Wanneer passen we ons aan aan het ritme van de ander en wanneer kiezen we onze eigen weg?

Met Moving Sounds creëert internationaal bekend en prijswinnend urban danser Ruben Chi zijn eerste voorstelling, waarin hij zijn passie voor de hiphopcultuur combineert met muzikale invloeden uit de funk en jazz. Geïnspireerd op de battle scene brengt Chi locking, breakin’, housedance en hiphop in het theater.

De voorstelling is als een reis door verschillende muziekgenres, herinneringen en gevoelens. Vanuit eigen kracht en verhalen raken de energieke performers je vol bezieling. Recht in het hart.

Moving Sounds is de eerste voorstelling die Ruben Chi als dansmaker ontwikkelt. Hij doet dit bij productiehuis De Nieuwe Oost.

Over Hoogte80 Festival

Tijdens Hemelvaart kun je traditiegetrouw vier dagen lang genieten van theater, muziek, dans, ontmoeting en uitzicht in de buitenlucht. De twaalfde editie van het Hoogte80 Festival vindt van donderdag 13 t/m zondag 16 mei 2021 plaats in stadspark Hoogte 80.