Een terugblik op het Hoogte80 Theaterterras

22 oktober 2020, 11:30

Omdat vanwege Corona het Hoogte80 festival in mei niet door kon gaan vond van 19 t/m 23 augustus 2020 de eerste editie van het Hoogte80 Theater Terras plaats. Zelden hoorden we zo vaak een welgemeend applaus. Kippenvel! We zagen jullie genieten van eindelijk weer een cultureel evenement. Sommige van jullie waren alleen al door de festivalsfeer tot tranen geroerd.

Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de optredende artiesten was het Theater Terras een verademing. De meesten van hen hebben de afgelopen periode immers noodgedwongen thuisgezeten. 

,,We zijn als festival heel blij dat we daar een positieve draai aan hebben kunnen geven”, vertelt Oddens. ,,Ook daarom smaakt deze eerste kleine editie naar meer. Dus de kans dat dit een vervolg krijgt, is groot”.

Intieme, coronabestendige editie

Begin juli kwam er wat ruimte voor een kleinschalig evenement. Samen met de  lokale horecabedrijven Café Kroon en Café Bosch zette Oddens de schouders eronder.

,,In no-time hebben we een plan geschreven voor een intieme, coronabestendige editie. Ook voor de afdeling vergunningen van de gemeente Arnhem was dit spannend en nieuw. Grote lof dan ook dat ze ons, ondanks alle onzekerheden en restricties, het vertrouwen hebben gegund en dit initiatief volop hebben ondersteund.”

De ‘nieuwe aanpak’ resulteerde in een vijfdaags theaterfestival, dat van afgelopen woensdag tot en met zondag plaatsvond. Dagelijks waren er meerdere voorstellingen waarbij bezoekers met twee personen per tafel konden genieten van culturele én culinaire verrassingen. 

Bedankt!

Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze partners, fondsen en subsidiënten. In het bijzonder naar de koks van Butifarra en Cafe Bosch die ons van geweldig eten hebben voorzien en naar de medewerkers en vrijwilligers die ons in staat hebben gesteld het Theater Terras binnen no time te realiseren.

Hoogte80 festival 2021

We zijn op het moment druk bezig met de voorbereidingen voor Hoogte80 festival 2021. Abonneer je op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn!

Bekijk hier het programma van afgelopen theaterterras >