Geen festivalweekend, maar het hele jaar door feest!

12 mei 2021, 18:13

Hoogte80 Festival vindt normaal gesproken jaarlijks plaats in het Hemelvaartweekend. Vanwege corona is dat ook dit jaar niet mogelijk. Maar niet teveel getreurd: we gaan in plaats daarvan namelijk het hele jaar door programma maken! Twee maanden geleden kregen jullie hiervan al een voorproefje toen wij samen met Posttheater en Musis & Stadstheater Arnhem inhaakten op Wit Konijn Rood Konijn, een voorstelling die tegelijkertijd in tientallen theaters in het land gespeeld werd.

Later dit jaar staan er nog meer activiteiten op het programma: Zo komt er een wandel- en ontdekroute van en naar Hoogte80, een nieuwe editie van Theater Terras, een voorstelling van Nhung Dam op een nog geheime locatie, een voorstelling van Theater Gajes in thuisbasis Geitenkamp, en de productie van Eindland, een voorstelling i.s.m. theatergroep ECHO, op de Stadsblokken in Arnhem.

Deel jouw favoriete herinnering aan Hoogte80 Festival

De coronapandemie heeft ons uitgedaagd om na te denken over een andere invulling van het festival en andere manieren om de ontmoeting met en tussen jullie -het publiek- te behouden. Het resultaat hiervan is een divers, prikkelend jaarprogramma waarover verder op deze pagina nog meer. Toch gaan we jullie tijdens het Hemelvaartweekend gigantisch missen. Om dit weekend een beetje levend te houden roepen wij daarom iedereen op om zijn of haar mooiste herinneringen te delen. Dit kan door ons een e-mail te sturen: postbus@h80festilval.nl of door een bericht achter te laten op Facebook of Instagram.

Meer over onze mooie plannen voor dit jaar:

– Hoogte80-route

Op dit moment zijn wij druk bezig met de ontwikkeling van een wandel- en ontdekroute die vanaf juni dit jaar vanaf een centraal punt in Arnhem naar Hoogte80 zal gaan lopen. Dit zal niet zomaar je alledaagse wandelroute gaan worden, maar een route waarmee je écht iets kan beleven.

Voor die beleving hebben we de hulp ingeroepen van makers uit de regio: Wout Kemkens, Yuliya Globa, Hanneke de Jong, Jonas de Witte, Frederique van Domburg, en Eric Langendoen. 

– Theater Terras

Wegens succes zal in juli wederom een Theater Terras georganiseerd worden. Dit jaar echter niet op de bult maar op het buitenpodium van het Posttheater.

– 3 miljoen voetstappen naar Sicilië

Voor juli staat ook de voorstelling 3 miljoen voetstappen naar Sicilië van Nhung Dam (regie: Koos Terpstra) op het programma op een nog geheime locatie in Arnhem.

3 miljoen voetstappen naar Sicilië is een theatersolo, over een zoektocht van iemand die, net als Nhung Dam, maanden lang heeft gewandeld, in een tijd waarin we alles moesten loslaten wat we dachten te weten of te kennen.

– Theater Gajes

Op 17 en 18  juli keren wij terug naar onze thuisbasis Geitenkamp, waar een speciale voorstelling van Theater Gajes plaats gaat vinden. Theater Gajes staat bekend als locatietheater van hoog niveau. Zij verbindt spektakel met een goed verhaal, rauwe beelden met poëzie, muzikaliteit met lawaai en neemt je mee in haar creatieve wereld.

– EINDLAND

Nog meer locatietheater staat op de planning voor september. We slaan hiervoor de handen ineen met onze vrienden van theatergroep ECHO om aan de historische stadswerf de voorstelling EINDLAND te vertonen. In EINDLAND bevinden we ons in een periode na een apocalyps. We zien twee wezens die het afvoerputje van de wereld schoonmaken en daarbij stuiten op de resten van een beschaving die zij nooit gekend hebben.