EINDLAND

POST-APOCALYPTISCHE FABEL IN HET WATER

theatergroep ECHO en Hoogte80 Festival presenteerden:
een absurdistische locatievoorstelling met een thema dat nog nooit zo relevant is geweest als nu!

EINDLAND is tien jaar geleden ontwikkeld voor Festival over het IJ aan de NDSM-Werf in Amsterdam. De recente ontwikkelingen in de wereld laten goed zien dat het thema van EINDLAND relevanter is dan ooit, en schreeuwen dan ook om reprise! En die is er gekomen: tien dagen lang bij de ASM Haven/Stadsblokken; een spectaculaire locatie, vlakbij het centrum van Arnhem.

Het verhaal van EINDLAND gaat over twee toekomstige primitievelingen die leven bij het afvoerputje van de wereld. Al boerend en scheldend duiken ze daar de verroeste resten van een beschaafde wereld op. De resten van deze beschaving die de wezens nooit gekend hebben roepen vragen op…

EEN MINI-FESTIVAL

De ASM Haven/Stadsblokken in Arnhem was voor ons een gedroomde locatie. Niet alleen voor een buitenvoorstelling, maar voor een hele festival-setting. Om zo’n setting te creëren hebben theatergroep ECHO en Hoogte80 Festival de handen ineen geslagen. Samen hebben wij het EINDLAND-terrein tien dagen lang omgedoopt tot een post-apocalyptisch -maar evengoed gemoedelijk- mini-festival. Inclusief live-muziek, waanzinnig lekker plantaardig eten van Café Bosch én EINDLANDS eigen speciaalbier ‘HOPSAP’, ontwikkeld in samenwerking met Brouwerij De Snor.

WhatsApp Image 2021-09-14 at 09.25.43 (1)

“Energiek en verrassend.” Volkskrant
“Magisch Kijkje in een mythische wereld.” NRC
“De gedroomde locatietheatervoorstelling.” NRC

.

Credits EINDLAND

Tekst: Jibbe Willems
Spel: Anna Schoen, Lotte Dunselman, Jiska Mensink
Regie: Roeland Hofman
Muziek: Daan Hofman
Dramaturgie: Ninke Overbeek
Scenografie: Wikke van Houwelingen en Noa Helder
Licht en geluid: Edwin Smits en Erik Drost
Productie: Caco Verhees & Pieter Peerbolte
Zakelijke leiding: Corien van der Poll & Harold Oddens
PR: Janai Shiboleth

Meer weten?

Wil je als eerste op de hoogte zijn, kans maken op vrijkaarten óf gebruik maken van de exclusieve pre-sale? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Fotografie door Frans Schneider