Ekaterina Levental

Operazangeres en theaterperformer Ekaterina Levental brengt dierbare stukken uit haar repertoire, zij zingt en begeleidt zichzelf op de harp.

Vrijdag 9 juli
Hoogte80 Theater Terras
Middagvoorstelling

€15,- inclusief servicekosten / €7,50 Gelrepas
Ekatarina Leventhal | Mirthe Dokter & Tim Hammer
14:30 – 17:00

Theater Terras De Buitenpost bij het Posttheater, Roosendaalsestraat 27 in Arnhem

Vrijdag 9 juli
Hoogte80 Theater Terras
Avondvoorstelling

€17,50 inclusief servicekosten
Ekatarina Leventhal | Mirthe Dokter & Tim Hammer
18:30 – 21:30

Theater Terras De Buitenpost bij het Posttheater, Roosendaalsestraat 27 in Arnhem

katerina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet-Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar masterdiploma.

Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert. Zo werkte ze als soliste met opera- en muziektheatergezelschappen als De Nationale Opera, LOD Gent België, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn België, Hollands Diep Dordrecht, Opera Spanga, Veenfabriek Leiden, Jeugdtheater Sonnevanck, Opera Nijetrijne, Holland Opera, Toneelhuis Antwerpen, Silbersee, LeineRoebana, Diamantfabriek en anderen.

Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze het succesvolle duo, Duo Bilitis, waarmee ze diverse internationale prijzen won. Samen met pianist Frank Peters is zij één van de initiators van het Medtner Project, een meerjarig project waarin alle liederen van de Russische componist Nikolai Medtner worden opgenomen.


Haar recente werkzaamheden waren onder andere hoofdrol in de Opera Turan Dokht bij het Holland Festival (World Opera LAB), opera ‘King Lear’ (in de rol van Goneril) met Holland Opera, een toer met het autobiografische solo drieluik De Weg – De Grens – Schoppenvrouw in België en Nederland en de rol van ‘Die Frau’ in de opera ‘Menuet’ (LOD Gent).

Samen met Chris Koolmees ontwikkelt Ekaterina onder de naam LEKS Compagnie diverse muziektheaterprojecten waaronder het eerder genoemde autobiografische drieluik, Pierrot Lunaire 2.0, La Voix Humaine FaceTime en Het Orakel (gebaseerd op gedichten van Eva Gerlach en Sasja Janssen en Via Crucis van F. Liszt)

Foto: Erik Brinkhorst