Welkom bij de Hoogte80-route! 

Je ontdekt het onderweg!

Een culturele wandel -en ontdekroute die van 11 juni t/m 30 oktober loopt van Arnhem Centraal richting Stadspark Hoogte 80. Deze route is voor iedereen gratis toegankelijk!

Zoals je van ons mag verwachten is dit niet zomaar een alledaagse wandelroute, maar een route waarmee je écht iets kan beleven, én eentje die geen maand precies hetzelfde zal zijn.

Voor die beleving hebben wij de hulp ingeroepen van zes makers uit de regio. Deze makers hebben op hun kenmerkende, eigenzinnige manier de fundatie gelegd voor de route met zowel werken in de openbare ruimte als werken en voorstellingen die alleen in de speciale app terugkomen, en een hele andere beleving geven aan de ruimte waar je je op dat moment fysiek begeeft.

.

Iedere keer anders

De route zal t/m de laatste dag verrassend blijven. Buiten de vaste bijdragen van de makers zullen gedurende de periode dat de route actief is ook nieuwe (tijdelijke) werken en voorstellingen, en zelfs alternatieve routes toegevoegd gaan worden.

Heb je zelf een voorstel voor een mooie toevoeging aan de route? Stuur een mailtje aan brievenbus@h80festival.nl.

#Label

De makers

Voor de route hebben wij de hulp ingeroepen van zes makers uit de regio. Wat die makers uiteindelijk precies hebben toegevoegd aan de route gaan we hier niet verklappen. Om daar achter te komen moet je de route toch echt zelf afleggen. Hieronder vertellen we je wel wie de makers zijn die de route hebben vormgegeven.

De routelopers

We hebben een aantal mensen gevraagd om de Hoogte80-route te lopen, en zich te laten inspireren door wat ze onderweg tegenkomen. Liese Wessels liep de Hoogte80-route en legde markante vensterbanken die ze onderweg tegenkwam vast. Kijk tijdens het lopen van de Hoogte80-route ook eens om je heen en wie weet zie je meer dan je op het eerste gezicht zou verwachten.


Over de app

Om de route te kunnen wandelen en alle werken te ontdekken heb je de IZI-travel app nodig. Deze app is gratis te downloaden in zowel de Apple Store als de Google Play Store.

.

De route in de app

Vanaf vrijdag 11 juni kun je de route beleven. Als je de app gedownload hebt, kun je de route starten met de link hieronder.

Goed voorbereid op pad

Hieronder een aantal tips:
• Laad je telefoon of tablet van te voren goed op. 
• Zorg ervoor dat je de IZI-travel app én de YouTube app hebt gedownload op je telefoon of tablet.
• Zorg ervoor dat je tijdens de route een internetverbinding hebt, of download van te voren de route. 
• We adviseren je om een koptelefoon of oortjes mee te nemen voor de audio- en videofragmenten op de route.
• Een flesje drinken en een beetje zonnebrand kunnen geen kwaad bij lekker weer. 

Meer weten?

Wil je als eerste op de hoogte zijn, kans maken op vrijkaarten óf gebruik maken van de exclusieve pre-sale? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Fotografie door Frans Schneider

De Hoogte80-route wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo gemeente Arnhem