Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

Duurzaamheid

Hoogte80 Festival is duurzaam!
 
Wattsun
Hoogte80 Festival maakt gebruik van alternatieve energiebronnen om te zorgen dat de energie die verbruikt wordt zo schoon mogelijk is. Twee jaar geleden is er daarom in samenwerking met de HAN een proef gedaan met het ‘SOPRA systeem’: een container met accu’s waarin groene energie wordt opgeslagen. Dit jaar willen  we aan de slag met de Wattsun, een mobiele variant van de SOPRA.
 
Compensatie CO2-uitstoot
Om ons terrein van stroom te kunnen voorzien moeten wij met Hoogte80 Festival dieselaggregaten inzetten . De uitstoot hiervan compenseren wij met het planten van bomen in Bolivia via Trees For All, aan Arnhemse stichting die als enige in Nederland met CBF-keurmerk CO2-uitstoot compenseert. Ook het papier dat wordt gebruikt om onze programmakrant te drukken, wordt gecompenseerd door middel van het planten van bomen. Vorig jaar hebben wij ook samengewerkt met Trees For All, en hiernaast kan je zien hoeveel bomen er toen geplant zijn!
 
Betalen voor de gratis krant
Deze programmakrant is gratis, maar tijdens het festival is hij alleen te koop voor 1 euro. Hiermee willen we voorkomen dat hij overal op de grond belandt. Ook wordt deze euro aangewend om nieuwe bomen te planten via Trees For All. Voor elke vijf verkochte kranten wordt er een boom geplant!
 
Duurzame horeca
Ook onze horeca proberen wij te verduurzamen. Zo is Grolsch een van de duurzaamste bierbrouwers van Nederland. Verder gebruiken wij duurzame ongebleekte servetten van 100% eco. Daarnaast vinden we het belangrijk dat duurzame cateraars een plek krijgen op ons festival. Zo frituurt Solar Snacks bijvoorbeeld op zonne-energie, en serveert de Keuken van het Ongewenste Dier vlees van dieren die afgeschoten moeten worden.

 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid