Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

DE WIJK OP HET FESTIVAL

Ook in 2019 stond de Geitenkamp op Hoogte80 Festival! In samenwerking met Rozet ontwikkelde Kunst op de Bult een wervelend cultureel programma. De Bult-tent is gevuld met lokaal talent, theater, muziek en leuke workshops. Dit jaar is er ook weer een open podium, waar iedereen kan optreden.

Taart Bak Huus

Het thee en koffie kaffee van de wijk zal deze keer opvallen door heerlijke geuren en prachtige kleuren. Iedere dag een andere bakker aan het werk. Dus elke dag super verse taarten en gebak. Kom dat proeven! Laat je op ons terras verrassen door muziek, dichters, diverse soorten verse thee, munt, gember, citroen en meer. Welkom op onze Mad Tea Party! Ontdek zelf wat er mad is!

 

De wijk gaat bij alle voorstellingen met de pet rond, een bijdrage is van harte welkom!

 

Openingsact
Op Hemelvaart slierten we over de Bult met muziek en klaterende lach. Het is weer festivaltijd, een mooie tijd. Samen met wolkenlopers, circusartiesten en vreemde lettertypes en koppies. En iedereen willen we deze bruisende dagen weer tot grote hoogtes laten cirkelen. Een kleine maar wonderlijke startceremonie in dichterlijke vorm zal het begin van een tijd vol jolijt bestempelen.
DO | 12.30
 
 
Muziek in de tent
Banda Exota
Swingende muziek uit Afrika en Latijns-Amerika. Afrikaanse soukous, Cubaanse son en Braziliaanse samba zorgen voor een exotisch spektakel, waarbij je onmogelijk stil kunt blijven zitten.
ZO | 16.45-17.30, 18.15-18.45
 
 
Easnadh
Easnadh is Gaelic voor ‘musical sound’. Met af en toe een uitstapje naar Schotland en old-time American brengt deze vijfmansformatie overwegend Keltische muziek uit Ierland. Met opzwepende banjotunes, gevoelige airs en sprankelende whistle solo’s roepen zij de sfeer op van oude pubs en sterke verhalen. Easnadh creëert met eigen arrangementen een geheel nieuw en toch authentiek geluid, gebaseerd op principes van de jaren 60 en 70 van de Ierse folk.
ZA | 21.00-22.15
 
 
Hanni Stolker
Hanni Stolker is een veelzijdige kunstenares die kleuren laat zien én horen. Het levenslied vertolkt ze in het Nederlands, Duits en Spaans. Ze maakte eerder de performances ‘Breiende Carmen’ en ‘Verliefd op Maxima’. Wat ze op Hoogte80 gaat doen, is nog een verrassing. Zie www.hannistolker.nl.
VR | vr 15.00-15.45
 
 
John Verstegen en leerlingen
Gitaar- en basmuziek van John Verstegen en zijn leerlingen. Zie www.johnverstegen.nl.
VR | 18.00-19.30
 
 
Juneville
Melodieuze, melancholieke americain, geworteld in de traditie van Richard Hawley, Nick Lowe en Wilco. Met krachtige, zuivere vocalen, een strakke ritmesectie, melodieuze gitaarklanken en tekstuele diepgang is Juneville ook wel omschreven als ‘het best bewaarde geheim uit Arnhem/Nijmegen tussen Frank Boeijen en De Staat.’
DO | 21.00-21.45, 22.00-22.45
 
 
Open podium
Wil je graag je eigen geluid laten horen of je eigen beelden laten zien? Schrijf je dan in voor het open podium. Via mail (heidinatuur@gmail.com), op het festival bij de Bult-tent of in De Beijer. 
DO | 16.30-18.15,
VR | 17.00-18.00
 
 
Steel Going Strong
Bluesband Steel Going Strong verrast het publiek met meeslepende blues. Gitarist-vocalist Paul Griede speelde jarenlang als backing gitarist van nationale en internationale bluesartiesten op vele festivals in Europa en de VS. Ook heeft hij meerdere albums op zijn naam staan. De ritmesectie wordt gevormd door John Kalkman (bas) en Marcel Bos (drums). Voeten van de vloer en genieten maar! 
VR | vr 20.15-21.15
 
 
Stiles
Deze band uit de regio Arnhem-Nijmegen bestaat uit veteranen uit de muziekwereld. Ze hebben een eigen stijl ontwikkeld, waarin invloeden van verschillende rockbands te herkennen zijn. Zowel dansbare als zware muziek zetten ze met het grootste gemak neer. Een heerlijk eigenwijze mengeling, die garant staat voor veel luistergenot.
VR | vr 21.30-22.30
 
 
The Blues Bots
Soul en blues tijden herleven met soulband The Bleus Bots. Met vocalen door Trudy, Gerard op gitaar, John op bas en Harm op drums.
ZO | 19.15-20.15
 
 
Trio con tres
De muziek van dit trio (Petra Boogmans, Jan Martens en José Arends) kenmerkt zich door Spaanse liedzang, sprankelende pregones afgewisseld met twee- en driestemmige corozang met het typische heldere geluid van de dubbelsnarige tres tegen een swingende achtergrond van contrabas en (klein)percussie. De tres is niet weg te denken uit de Cubaanse cultuur en weet het sentiment met haar snaargeluid goed naar boven te halen.
ZA | 18.00-18.45
 
 
Workshops in de tent
Acrobatiek
Neem je papa, mama, vriend of vriendin mee en leer bij ons circus acrobatische kunsten. O.l.v. docent Ilse Beers wordt in tweetallen of groepjes gewerkt en afgesloten met een grote piramide.
VR | 16.00-16.45
 
 
Afrikaanse dans
Ga lekker los en kom swingen op energieke afro-grooves. Aan deze fijne work-out op Afrikaanse muziek kan iedereen meedoen. Na de workshop van docent Channa Wijmans kom je met een brede lach de tent uit!
ZO | 15.30-16.15
 
 
Ecstatic Dance
Ecstatic dance voor volwassenen o.l.v. docent Andrea Hoexum. Een vrij dansmoment met korte warming up, een introductie met dansexpressie, vrije dansflow en een rustig einde. Vind heerlijke dansontspanning in een korte versie van slechts 30 minuten.
DO | 16.00-16.30
 
 
Ecstatic Dance + Kidz
Voor kinderen van 2 tot 6 jaar, samen met hun ouders (of grootouders, ooms, tantes). Dans o.l.v. docent Andrea Hoexum met je kind, door middel van een dansexpressiespelletje. Duur: 40 minuten.
DO | 14.00-14.30
ZA | 15.00-15.30
 
 
Jongleren
Ballen, ringen, bordjes en diabolo’s. In deze workshop voor jong en oud maak je kennis met de kunst van het jongleren. Docent: Ilse Beers.
VR | vr 14.00-14.45
 
 
Schilder servies
Maak je eigen kopje of etagère en beschilder hem in jouw stijl.
DO | 14:45-15:45
 
 
Theater in de tent
Circus op de Bult
De kinderen van Circus op de Bult hebben dit jaar in hun voorstelling een mix gemaakt van klassiek circus met elementen van een high tea. De luchtacrobaten, koorddansers, steltlopers, jongleurs en clowns zijn: Fien, Betiël, Maureen, Chris, Anne, Jia Xin, Deborah, Sophie, Guus, Loic, Moon, Dilayla, Hafsa, Jantien, Aziza en Jenyca, onder begeleiding van Ilse Beers en Lilian Kraus.
ZA | 14.00-14.45, 15.45-16.30
 
 
De Witte Wieven van H80
Lang geleden leefden mens en wolf harmonieus samen. Tot de wolven werden verjaagd en vermoord door vrouwen uit de Arnhemse wijk Geitenkamp. Sindsdien heerst er een vloek en hebben witte wieven zich genesteld op Hoogte80. Vandaag is de wolvin terug en vraagt ze wat haar toebehoort. Wijkbewoners vertellen in een fysieke voorstelling het verhaal van de wolvin en de witte wieven. Concept en regie: Ellen Canninga.
DO | 18.45-19.15, 20.00-20.30
ZA | 19.15-19.45, 20.15-20.45
 
 
Grab them by the poëzie
Eigenzinnige gedichten die je grijpen vanaf het eerste moment, dát is Grab them by the poëzie. Experimenteel, rauw, uniek in zijn soort en authentiek: acht krachtpatsers binnen de dichtkunst bestormen je hart met hun dichterlijke vaardigheden. Maar verwacht ook een bijdrage van een muzikant of singer-songwriter.
ZA | 16.45-17.45,
ZO | 14.00-15.15
 
 
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid