Nhung Dam | 3 Miljoen voetstappen naar Sicilië

Een indrukwekkende, eigenzinnige voorstelling over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid. 

Zondag 11 juli
Hoogte80 Theater Terras
Middagvoorstelling

€15,- inclusief servicekosten / €7,50 Gelrepas
Naomi Schouten & Mireia Varón Gallofré | Nhung Dam
deur open 13:30
Naomi & Mireia 14:00 – 14:15
Pauze 14:15 – 14:45
Nhung Dam 14:45 – 16:00

Theater Terras De Buitenpost bij het Posttheater, Rosendaalsestraat 27 in Arnhem

Zondag 11 juli
Hoogte80 Theater Terras
Avondvoorstelling

€17,50 inclusief servicekosten
Naomi Schouten & Mireia Varón Gallofré | Nhung Dam
deur open 17:30
Naomi & Mireia 18:00 – 18:15
Pauze 18:15 – 19:00
Nhung Dam 19:00 – 20:15

Theater Terras De Buitenpost bij het Posttheater, Rosendaalsestraat 27 in Arnhem

Actrice, theatermaakster en schrijfster Nhung Dam heeft in de Coronaperiode elke dag gewandeld. Met het aantal afgelegde kilometers zou ze op Sicilië aangekomen kunnen zijn, al heeft ze in werkelijkheid Amsterdam niet verlaten. 3 miljoen voetstappen naar Sicilië is een indrukwekkende, eigenzinnige voorstelling over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid. Een hoopgevende ode aan de fantasie, vol lichtheid en humor, door Nhung gespeeld en door Koos Terpstra geregisseerd. De tekst schreven ze samen. 

Een voorstelling over de ontdekking dat het leven dichtbij huis zoveel schoonheid biedt die je normaal nauwelijks opmerkt. Weilanden vol koolzaad en fluitenkruid, paaiende karpers, gierzwaluwen, gebrek aan plasplekken, rabarberjam die een boer te koop aanbiedt in een kraam langs de weg. Geen superromantisch verhaal over de natuur, maar over angsten die bezworen moeten worden. En over de liefde, natuurlijk.

Nhung neemt het publiek mee op reis. Dwars door Europa tot aan Sicilië, naar de plek waar je jezelf terugvindt. 

Want je kunt voor alles bang zijn. Bang om afgewezen te worden. Bang om alleen te sterven. Bang er niet bij te horen. Bang je huis te verliezen. Bang om opnieuw te beginnen. Maar dat gaan we niet doen. Wees niet bang. Niet meer in de schaduw staan of je verstoppen. Op zoek naar het geluk. 

Koos Terpstra (Texel, 1955) is een Nederlands schrijver en regisseur. Hij werkte bij verschillende toneelgezelschappen en was jarenlang artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. Zijn stukken werden vertaald in het Duits, Engels, Frans en Zweeds. In februari 2020 kwam zijn roman Het Eiland uit bij Ambo Anthos. Nhung Dam (1984) is actrice, theatermaakster en schrijfster. Na haar studie aan de Amsterdamse toneelschool & kleinkunstacademie, speelde ze bij diverse toneelgezelschappen en is ze regelmatig te zien in televisieseries zoals Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Dertigers. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar debuutroman Duizend vaders verscheen bij De Bezige Bij. 

Foto: Imke Panhuyzen
Scènefoto: Jean van Lingen
Cast: Nhung Dam
Regie: Koos Terpstra