Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Hoe Hoogte80 CO2 uitstoot compenseert
Om zoveel mogelijk te recyclen, zamelen wij papier, plastic, glas en restafval gescheiden in. Daarnaast worden de inkomsten van de festivalkrant aangewend om nieuwe bomen te planten voor Trees For All. Ook onze horeca proberen wij te verduurzamen. 23-04-2019
 
Als festival geven we graag iets terug aan de wereld, we proberen dan ook op een zo duurzaam mogelijke manier te werken. Dit doen we op verschillende manieren en ook jij kunt een handje helpen:

Recycling
Om zoveel mogelijk te recyclen, zamelen wij papier (blauwe bak), plastic (oranje bak), restafval (grijze bak) gescheiden in. Op het terrein vind je meerdere inzamelpunten. Maak daar gebruik van voor een goed resultaat. Het scheiden doe je als bezoeker natuurlijk gewoon zelf, dan zorgen wij voor de rest.

Energie
Een van de grootste vervuilers op festivals zijn de dieselaggregaten om het festival van stroom te voorzien. Lang zijn we op zoek geweest naar een alternatief dat ook nog veel stroom levert in korte tijd. Daarom werken wij met aggregaten op diesel en batterijen. Die zijn zuiniger en stiller dan normale aggregaten, dus niet alleen duurzaam richting milieu, maar ook richting omwonenden. Om onze duurzame gedachte kracht bij te zetten heeft Gemeente Arnhem via Volta Energy zonnepanelen ter beschikking gesteld waar Hoogte80 Festival gebruik van maakt.

Festivalkrant
De programmakranten is voorafgaand aan het festival gratis verkrijgbaar, maar op het festival is hij te koop voor 1 euro (of een half muntje). Hiermee willen wij zwerfafval verminderen. Maar belangrijker, met de opbrengst planten wij weer nieuwe bomen.

Compensatie CO2-uitstoot
Het merendeel van onze CO2 afdruk compenseren wij via Trees for All. Of het nu gaat om al het papier wat wij produceren, de diesel die wij voor onze stroomvoorziening verbruiken, de kilometers die onze leveranciers en artiesten afleggen tot zelfs een berekening van het gebruik van openbaar vervoer door publiek. Deze afdruk compenseren wij middels de aanleg van bossen. CO2 vastlegging vindt namelijk niet alleen plaats via de bomen maar ook in de grond en struiken. Hoe groter de diversiteit van het ecosysteem, hoe beter. 
 
Trees for All investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bos te planten en te herstellen. Hun projecten zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2. Ook de impact op sociaal, economisch en ecologisch gebied wordt gemonitord en gecontroleerd. Voor meer informatie ga naar www.treesforall.nl
.
 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid