Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Hoogte80 Festival is duurzaam!
Om zoveel mogelijk te recyclen, zamelen wij papier, plastic, glas en restafval gescheiden in. Daarnaast worden de inkomsten van de festivalkrant aangewend om nieuwe bomen te planten voor Trees For All. Ook onze horeca proberen wij te verduurzamen.

Gescheiden afvalinzameling
Om zoveel mogelijk te recyclen, zamelen wij papier, plastic, glas en restafval gescheiden in. Op het terrein vind je meerdere inzamelpunten. Het scheiden doe je als bezoeker natuurlijk gewoon zelf door hier enthousiast gebruik van te maken. Betalen voor de gratis krant Deze programmakrant is gratis, maar tijdens het festival is hij alleen te koop voor € 1,00. Hiermee willen wij voorkomen dat hij overal op de grond belandt. Deze euro wordt aangewend om nieuwe bomen te planten voor Trees For All. Voor elke vijf verkochte kranten wordt een boom geplant!

Duurzame horeca
Ook onze horeca proberen wij te verduurzamen. Zo is Grolsch een van de duurzaamste bierbrouwers van Nederland. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat duurzame cateraars een plek krijgen op ons festival. Solar Snacks frituurt bijvoorbeeld op zonne-energie, terwijl De Keuken van het Ongewenst Dier vlees serveert van dieren die afgeschoten moeten worden.

Compensatie CO2-uitstoot
Helaas moeten wij met Hoogte80 Festival nog steeds dieselaggregaten inzetten om ons terrein van stroom te kunnen voorzien. De uitstoot hiervan compenseren wij met het planten van bomen in Bolivia via Trees For All, een Arnhemse stichting die als enige in Nederland met CBF-keurmerk CO2-uitstoot compenseert. Ook het papier om onze programmakrant op te drukken, wordt gecompenseerd door middel van het planten van bomen.

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid