Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Interview met organisator Harold Oddens
Vorig jaar hebben we met z'n allen het 10-jarig jubileum van Hoogte80 Festival gevierd. Nu is het tijd om voorruit te kijken. Organisator Harold Oddens deelt met ons wat Hoogte80 Festival zo bijzonder maakt: "Iedereen voelt zich thuis en ons publiek is erg betrokken".

Vorig jaar was een jubileumeditie, hoe heb je dat ervaren?
"Het was geweldig! Er was een erg hoge opkomst met veel verschillende mensen bij elkaar en zo’n ontspannen sfeer. Dat is de kracht en magie van Hoogte80 Festival: Dat iedereen zich zo thuis voelt en de ontmoeting met elkaar én het programma aangaat. Of het nu komt door het programma of het weidse uitzicht, iedereen voelt zich thuis en ons publiek is heel betrokken bij Hoogte80 Festival. Dat zagen we ook terug in de hoge response van het publieksonderzoek."

Dat publieksonderzoek dat vorig jaar is gehouden, wordt daar nog iets mee gedaan?
"
Ja, daar wordt zeker iets mee gedaan! We hebben nu beter in beeld wie ons publiek is en kunnen daar ons programma op afstemmen. Dat zie je terug in verschillende dingen. We zijn bewust met het prijsbeleid bezig om cultuur voor iedereen bereikbaar te houden en tegelijkertijd de makers een eerlijke beloning te kunnen geven. We zetten nadrukkelijk in op een programma dat met de hoed werkt. Je betaalt wat je missen kan.

In het horeca-aanbod is er ook meer diversiteit in zowel aanbod als in prijsklasse. Zo hebben we onlangs middels een poll gepeild welke horeca-optie we toe gaan voegen. We kunnen natuurlijk niet alles meenemen, maar we proberen zo veel mogelijk aansluiting te vinden op ieders wensen om de kwaliteit van het festival te verhogen."

Gaan er nog nieuwe dingen gebeuren deze editie?
"De presentatie van het festival is nieuw! Dat houdt in dat we het programma overzichtelijker maken voor het publiek en dit op een andere manier gaan communiceren. De terreininrichting gaan we ook over een andere boeg gooien door meer rust en eenheid te creëeren op het terrein. En we gaan ons voorbereiden op ander betalingssysteem, met ingang van 2020 zijn we namelijk helemaal cashless'.

Waar kijk je zelf het meeste naar uit?
"Ik kijk ieder jaar weer uit naar de sfeer en het saamhorigheidsgevoel van Hoogte80 Festival. Verder verheug ik me op de interactie tussen de makers en publiek."

Kun je al een tipje van de sluier lichten over het programma?
"De voorstelling Springtime van Henrik Jan de Stuntman is een voorstelling waar ik nu al naar uitkijk, omdat het een hele mooie en grappige buitentheatervoorstelling is. Ik denk dat het een van de hits van het festival gaat zijn. Het spreekt iedereen aan en gaat dwars door alle bevolkingslagen heen. Precies waar Hoogte80 Festival voor staat!"

Hoe maken jullie een keuze uit alle aanmeldingen die jullie binnenkrijgen?
"We zoeken naar een totaalbeeld om de diversiteit aan publiek te kunnen dienen. Een voorstelling moet ons echt aanspreken. We scouten ook veel zelf. Je gaat in gesprek met nieuwe makers, maar je hebt ook makers waar je waardering voor hebt en die komen terug. Die bieden we graag de kans om zich te ontwikkelen op Hoogte80 Festival."

Wanneer kunnen we het programma verwachten?
"We zijn momenteel druk bezig met de laatste hand leggen aan het programma. Groepen kunnen zich inmiddels niet meer aanmelden. Het volledige programma staat dinsdag 30 april online."

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid