Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Minilustrum producent Pieter Peerbolte
4-4-2019 Al 5 jaar zorgt Pieter voor de productie van Hoogte80 Festival, van technische zaken tot artiestencatering, van foodcateraars tot artist handling, Pieter is de spin-in-het-web van Hoogte80. Wij vroegen hem wat hij nou zo leuk vindt aan zijn werk.

Je werkt al een aantal edities voor Hoogte80 Festival, waarom blijf je terug komen?
“Dit wordt de vijfde keer dat ik het Hoogte80 park mag omtoveren, een soort eigen minilustrum. En één ding weet ik zeker, er volgen er hopelijk nog velen!"

"Wat me zo blij maakt is die verdraaide bult waar alles scheef is en het avontuur dat daaruit volgt. Na vele maanden voorbereiden bouw ik samen met tientallen vrijwilligers een 4-daags mini-dorpje. In dat dorpje strijkt een kakofonie van artiesten neer, speciaal voor eenzelfde bonte samenstelling van publiek. Al deze ingrediënten maken me stuk voor stuk gelukkig! Een paar dagen na het festival, met gespierde kuiten, zie ik weer een opgeruimd park. Met een mix van heimwee en euforie rij ik de Zaslaan op, weer terug naar huis.”

Wat houden je werkzaamheden precies in?
“Als producent hou ik me met heel veel zaken bezig. ’s Winters zetten Harold Oddens  en ik de grote lijnen, naarmate het festival nadert volgen meer details. Als het programma rond is, maak ik de festivalindeling en daaruit volgen de keuzes van accommodaties. Alle mogelijke details passeren mijn bureau, van technische zaken tot artiestencatering, van foodcateraars tot artist handling.

Drie dagen voor het festival komen de leveranciers aan, net als de eerste crew. In rap tempo stampen we het festival uit de grond en op donderdag gaan de poorten open.

Tijdens het festival hou ik samen met alle crew de boel productioneel draaiende terwijl 25.000 mensen ons festival bezoeken. Op zondagavond hebben we onze eigen borrel en op maandagochtend start de afbouw.”

Welke uitdagingen brengt de productie van Hoogte80 Festival met zich mee?
“Een bult. Dat is de leukste. Het Hoogte80 park is een grote bult, waar nagenoeg geen waterpas stukje grond te vinden is. Ondanks dat we hier altijd direct duidelijk in zijn naar externen, is er elk jaar wel een artiest die verbaasd staat te kijken naar de grond waar hij zijn tent neer moet zetten. 'het is niet echt vlak', zeggen ze dan. Tegelijkertijd maakt het ook onze kracht, namelijk dat we het dan ook altijd oplossen!”

Zijn er nog nieuwigheden op productiegebied van Hoogte80 Festival 2019?
“Elk jaar verandert er wel iets, of door onszelf, of door veranderingen in de markt. Neem bijvoorbeeld duurzaamheid. Dat vinden we belangrijk, maar tegelijkertijd is dat lastig bij een festival en de beperkte ruimte die we hebben. Toch zijn we druk bezig om dit jaar weer een stap verder te gaan, bijvoorbeeld naar een combinatie van aggregaten op diesel en batterijen. Zuiniger en stiller, dus niet alleen duurzaam richting milieu, maar ook richting omwonenden.”

“Dit jaar gooien we ook de livemuziek over een andere boeg. De capaciteit van de vorige tent was vaak onvoldoende en ook kon niet iedereen de bands zien. Nu komt er een grote open luifel en staat het publiek op een glooiend vlak, de zichtlijn is dus ook veel beter. We zijn heel benieuwd wat de reacties zullen zijn!” 

Krijg je nog hulp bij de uitvoering van het festival?
“Jazeker! We zijn in onze nopjes met de vele vrijwilligers die ons elk jaar helpen. Onmisbaar zijn ze! Sommigen lopen al 10 jaar rond en kennen ieder hoekje van het park. Elk jaar komen er ook weer vrijwilligers bij. De diensten lopen ook uiteen, de één komt een middagje ‘barren’, de ander neemt ruim een week vakantie op! Elk jaar ben ik weer onder de indruk van hoe hard al die vrijwilligers ons helpen!”

Waar kijk je dit jaar het meeste naar uit, wat is een Hoogte(80)punt?
“Dat moment is al jaren op de donderdag, rond 15.00 uur, dan zijn we net een paar uur open. De eerste voorstellingen spelen, er worden biertjes gedronken, bezoekers dwalen nog een beetje, er klinkt gelach, en de eerste band begint te spelen… het festival draait!”

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid