Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Buiten de paden met Wordbites en Iris Penning
Ze namen ieder al eens deel aan Hoogte80. Dit jaar bundelen spoken woordkunstenaar Hugo de Haas van Dorsser aka Wordbites en singer-songwriter Iris Penning hun krachten. Koptelefoon op en wandelen maar.

Wat gaan jullie doen?
Hugo: “Wandelen. Of eigenlijk: een combinatie van een woordenwandeling en stille disco! Een associatieve vervlechting van liedjes, poëzie en spoken word, ingegeven door de plek en het uitzicht. Op het festivalterrein verzamelen we mensen door koptelefoons uit te delen. Samen wandelen we naar een heel mooi uitzichtpunt, waar onze show plaatsvindt.”

Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen?
“We kwamen elkaar vaker tegen op festivals en bedachten een keer spontaan om iets samen te gaan doen. Iris’ poëtische pop en mijn gesproken woord passen gevoelsmatig bij elkaar. We raken dezelfde snaar net anders. Of een andere snaar hetzelfde. Het thema van de wandeling, ‘buiten de paden’, sluit prachtig aan bij het nieuwe album van Iris: ‘Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan’.”

Wat kenmerkt Hoogte80 voor jou?
“De connectie met een ontzettend toffe mengeling van mensen. Van jong tot oud, links tot rechts, hoog tot laag, boeren, burgers en buitenlui. Het is geen incrowd, eerder een ‘outcrowd’. Het is mooi om te zien hoe iedereen op zijn of haar eigen manier het festival beleeft. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat iemand uit het publiek mee begon te spelen of rappen. Vorig jaar sprong een jongen op de fiets om even later terug te komen met zijn gitaar. Super leuk, die spontaniteit.”

Ga je zelf ook naar andere acts kijken?
“Ik wil wel, maar meestal komt het er niet zo van. Zelf spelen is toch leuker dan kijken naar... En als ik klaar ben, heb gegeven wat ik wilde geven en gedeeld wat ik wilde delen, vind ik het wel even mooi geweest. Dan ga ik met mensen uit het publiek een biertje drinken, napraten, ouwehoeren.”

Wat verwacht je van deze editie?
“Ik ben benieuwd of mensen bereid zijn, of de durf hebben, om het festivalterrein even met ons te verlaten. Ik heb geen idee, we gaan gewoon kijken hoe er wordt gereageerd. Op een festival is veel energie, wat wij doen is sferisch. Volgens mij is het heel leuk om daarna het terrein weer op te komen, een mooi contrast.”

Startpunt: Op het centrale punt (zie plattegrond).

www.irispenning.com
www.wordbites.nl

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid