Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Fred Scholten-Veira: al 10 jaar vrijwilliger
In het dagelijks leven zit hij als applicatiebeheerder achter een bureau. Maar in de dagen rond Hemelvaart ontpopt Fred Scholten-Veira zich tot podiumbouwer en barman. Een kijkje achter de schermen.

Hoe ben je bij Hoogte80 gekomen?
“Eric Slijkhuis, die al vanaf het begin bij de organisatie betrokken is, vertelde er enthousiast over. Ik zei een keer terloops dat als ze me nodig hadden, hij maar een gil moest geven. Dus kreeg ik een telefoontje en was ik ineens vier dagen onder de pannen. Toen ben ik blijven plakken. En niet alleen ik: er is een grote en vaste kern van vrijwilligers. Maar we kunnen altijd extra handjes gebruiken.”

Wat is er in die tien jaar veranderd?
“Het was toen natuurlijk veel kleiner en amateuristischer, als een vriendenclub die een festival organiseert. Dat het nu professioneler is, daar ben ik niet altijd rouwig om. Maar de sfeer die er toen was, die is er nog steeds.”

Wat doe je zoal?
“Ik sta achter de bar, ben onderdeel van de bouw- en breekploeg, leg podia, verlichting en waterleidingen aan. Van alles waar je je in het normale leven niet mee bezighoudt. Een leeg grasveld bouwen we in drie dagen om tot een compleet dorp.”

Wat vind je het leukst?
“De afwisseling, er gebeurt altijd wel iets. Zoals toen we de eco-toiletten moesten afbreken en er een zak – je kunt zelf wel invullen wat daar in zat – scheurde. Lagen we een kwartier op de grond van het lachen. Mooi vind ik ook de waardering, zoals die keer dat we de speelvloer voor BOT waterpas moesten maken. Na de voorstelling werden we op het podium geroepen en bedankt. En natuurlijk ook de vele complimenten van het publiek. Dan weet je waar je het voor doet.”

Vaste prik?
“Oostpool. Het is gewoon écht kwaliteit wat zij neerzetten. Zij laten het verschil zien tussen een goede voorstelling en een uitstekende. Verder laat ik me verrassen, dat is de lol. Ook achter de bar krijg ik veel mee. Zoals een paar jaar geleden bij het optreden van Ouwe Jeugd. Het publiek stond te stampen en wij achter de bar net zo hard. Keihard werken én genieten!”

Ook vrijwilliger worden? Kijk hier voor de functies. 

 

Foto: Frans Schneider

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid