Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 
 

Nieuws

De kracht van Hoogte80 Festival volgens organisator Harold Oddens
14-03-2019 Wat is er allemaal nieuw op deze editie van Hoogte80 Festival en wat is er gedaan met het publieksonderzoek, we vroegen het zakelijk- en artistiek leider Harold Oddens.

Vorig jaar was een jubileumeditie, hoe heb je dat ervaren?
Het was geweldig. Er was een erg hoge opkomst met veel verschillende mensen bij elkaar en alles verliep in zo’n ontspannen sfeer. Dat is de kracht en magie van Hoogte80 Festival, of het nu door programma komt of weidse uitzicht, iedereen voelt zich zo thuis en gaat de ontmoeting met elkaar en het programma aan. Mensen zijn erg betrokken. Dat zagen we ook terug in de hoge respons voor het publieksonderzoek dat we door een extern onderzoeksbureau hebben laten uitvoeren.

Vorig jaar hebben verschillende bezoekers meegedaan aan een publieksonderzoek, wordt daar nog iets mee gedaan?
Ja daar wordt zeker iets mee gedaan. Hierdoor hebben we beter in beeld wie ons publiek is en daar kunnen we nu beter ons programma op afstemmen. Zo zijn we ook bewuster met het prijsbeleid bezig, door cultuur bereikbaar te houden voor iedereen. Tegelijkertijd kost cultuur natuurlijk ook geld, daarom gaan we nadrukkelijker inzetten op een programma dat met de hoed werkt. Je betaalt wat je missen kan. Ook in het horeca-aanbod is meer diversiteit, zowel in het soort eten als in prijsklasse.

Wat voor nieuwigheden zijn er aankomende editie?
Er valt een hoop nieuws te beleven! De terreininrichting gooien we over een andere boeg om meer rust en overzicht te creëren. Dit overzicht proberen we ook meer terug te laten komen in de presentatie van het programma. Ook staan er dit jaar voor het eerst publieksbegeleiders klaar die je helpen met het kiezen van voorstellingen. We bereiden ons ook voor op een nieuw ticketsysteem. Dit wordt waarschijnlijk het laatste jaar van de muntjes.

Waar kijk je zelf het meeste naar uit?
Ieder jaar kijk ik uit naar de sfeer en het saamhorigheidsgevoel van Hoogte80 Festival. De interactie tussen de makers en publiek is uniek. Een voorstelling waar ik al echt naar uitkijk is Springtime van Henrik Jan de Stuntman. Het is een hele mooie en grappige buitentheatervoorstelling. Ik denk dat het een van de hits van het festival gaat worden, want het spreekt iedereen aan. Het gaat dwars door alle bevolkingslagen heen en dat is ook wel waar Hoogte80 Festival voor staat!

Hoe maken jullie een keuze uit alle aanmeldingen die jullie binnenkrijgen?
We scouten heel veel zelf. Dan gaan we op zoek naar een totaalbeeld om de diversiteit aan publiek te kunnen dienen, want het moet echt aanspreken. Je hebt makers waar je waardering voor hebt en die komen terug, zo bieden we bijvoorbeeld jonge makers de kans om zich te ontwikkelen op Hoogte80Festival.

Wanneer wordt het programma bekend gemaakt?
Het volledige programma staat dinsdag 30 april online.

Foto: Frans Schneider

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid