Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Museum Arnhem gaat de stad in
Museum Arnhem is tijdelijk gesloten voor renovatie en vernieuwing. In de tussentijd trekt het museum de stad in en is het van de partij op Hoogte80. Directeur Saskia Bak vertelt over de verbouwing, de nieuwe tijdelijke locatie De Kerk en het programma in de stad.

Hoe staat het met de verbouwplannen van het museum?
“Afgelopen december is besloten dat Museum Arnhem op de locatie aan de Utrechtseweg blijft. We zijn heel blij dat het huidige plan blijft bestaan en wordt gerealiseerd. De aanbesteding voor de verbouwing is opnieuw uitgezet. We gaan ervanuit dat nog dit jaar de eerste schop de grond in gaat. Tot de opening worden er tentoonstellingen georganiseerd in onze tijdelijke presentatieruimte De Kerk, haken we aan bij actualiteiten in de stad en zijn we aanwezig in de klas en binnen de zorg.”

Wat doen jullie in de tijdelijke presentatieruimte De Kerk?
“Museum Arnhem gebruikt de Walburgiskerk de komende twee jaar als presentatieruimte voor actuele kunst en ontwerp. In De Kerk organiseren we tot eind 2020 exposities en activiteiten met een focus op experiment en actuele thema’s. We vinden het belangrijk dat we ons publiek een plek kunnen bieden waar ze hedendaagse exposities kunnen bekijken.”

Wat is daar de komende tijd te zien?
In juni sluiten we aan bij het Fashion & Design Festival Arnhem met een tentoonstelling die zich richt zich op de nieuwe generatie modeontwerpers. Onder de titel ‘We’re in this together’ worden nieuwe (inter)nationale talenten getoond met als thema de kracht van samenwerking en verbinding met een focus op identiteit, diversiteit en inclusiviteit. Vanaf november bevragen we de maakbaarheid van de mens in de sieraden- en modetentoonstelling ‘Body Control’. Naast tentoonstellingen vinden er ook regelmatig discussieavonden, lezingen, concerten en performances plaats.”

Waar komen we Museum Arnhem de komende tijd nog meer tegen?
“In de stad zijn we komende zomer te zien op allerlei festivals zoals Hoogte80 Festival. We staan bijvoorbeeld ook op Ruimtekoers Festival in Arnhem Zuid. Hier maken ontwerpers Dana Dijkgraaf en Erik Stehmann een kunstwerk dat samen met de bewoners uit Zuid ontworpen is. Daarnaast hebben we op het moment twee pop-uptentoonstellingen over Arnhemse makers in het centrum. Tot en met 9 juni vind je op het Audrey Hepburnplein een groot fotoproject van Arnhemse fotograaf Negin Zendegani. In het Erfgoedcentrum in Rozet is er een maandelijks wisselende minitentoonstelling van een Arnhemse kunstenaar. Genoeg te zien dus deze zomer!”

Foto: Negin Zendegani 

www.museumarnhem.nl

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid