Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

Nieuws

Museum Arnhem trekt de stad in
Museum Arnhem is even dicht, maar zit zeker niet stil. Het museum trekt de stad in en is van de partij op Hoogte80. Directeur Saskia Bak, zelf fervent bezoeker van het festival, vertelt waarom.

Waarom doet Museum Arnhem mee aan Hoogte80?
“Ons gebouw is op dit moment gesloten, maar dat betekent niet dat we er niet zijn. Met onze collectie en activiteiten zoeken we nu andere locaties in Arnhem op. In de beeldende kunst zie je tegenwoordig veel crossovers, waarbij de grens tussen disciplines vervaagt. In het tussenliggende gebied gebeurt veel spannends. Een mooi moment voor ons als museum om ook die ruimte op te zoeken, en daarmee een (deels) nieuw publiek aan te spreken. Is de stap naar het museum soms groot, nu komen wij naar de mensen toe.”

Wat kunnen we van jullie verwachten op Hoogte80?
“Uitgangspunt is een film van Hans Op de Beeck, een kunstwerk dat van zichzelf al een beetje theatraal is. De Vliegende Koffer maakt er een voorstelling over, waarvan je handen gaan jeuken. Vanuit dat gevoel geven we een workshop, ook weer geïnspireerd op het kunstwerk van Op de Beeck. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing, maar ik kan alvast verklappen: het is niet vies of eng.”

Waar verheug jij je op?
“Ik ga altijd graag naar Hoogte80. Het festival laat zien wat Arnhem op cultureel vlak te bieden heeft. De afwisseling tussen even kort iets zien of doen en langere voorstellingen vind ik goed. En het feit dat je er met je kinderen of familie naartoe kunt, dat zie je niet vaak. Ik kijk vooral uit de jonge makers van dansopleiding ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Zij verrassen me elke keer met hun voorstellingen.”

Waar komen we Museum Arnhem de komende tijd nog meer tegen?
“Ook met mode-evenement State of Fashion trekt het museum weer de stad in. Daarnaast zijn acht van onze magisch-realistische schilderijen sinds kort te zien in het Rijksmuseum Amsterdam. En we schuiven één keer per kwartaal aan bij de talkshow Herman Centraal, waarbij we aan de hand van kunst een thema uit de Arnhemse actualiteit bespreken. Hou ons dus in de gaten!”

www.museumarnhem.nl
Foto: Eva Broekema

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid