Programma Nieuws Meedoen Bezoekersinfo Hoogte80 Contact
 
 
 
 
 
 

Nieuws

De Keuken van het Ongewenst Dier
Aan lekker eten en drinken geen gebrek op Hoogte80 Festival. Een wel heel bijzondere bijdrage levert De Keuken van het Ongewenst Dier. Rob Hagenouw over de Schipholgans en de My Little Pony-burger.

Hoe zijn jullie begonnen?
“In 2010. Voor een Amsterdams festival met lokale specialiteiten wilden we iets met de vele ganzen die daar in de omgeving rondliepen. We bleken niet zelf te hoeven jagen; dat wordt bij Schiphol op grote schaal gedaan. Het verbaasde ons dat je de gans desondanks niet in de winkelschappen tegenkwam. Wij maakten er kroketjes van, dat lust iedereen.”

En toen: de My Little Pony-burger?
“Inderdaad. De economische crisis zorgde ervoor dat paarden en pony’s te duur werden en massaal werden gedumpt. Ze werden veelal naar het buitenland gebracht om geslacht te worden voor worst. In Nederland was daar geen markt voor.”

Wat staat er nog meer op het menu?
“Muskusrat, kraai, stadsduif, zwaan. Dieren waarvan we vinden dat ze overlast bezorgen. We doden ze alsof het niks is, zien ze als ongedierte. En dat terwijl we hun groei vaak zelf veroorzaken door onze omgang met de natuur. Wij mensen zijn zelf de grootste plaag.”

Meer dan een eettent?
“We geven ook workshops gevogelte plukken en bereiden. De kraai is een instapmodel, die kun je in een kwartier plukken. Mooi om mee te beginnen en het maakt veel verhalen los.”

Hoe smaken de ongewenste dieren?
“Een vos zit tussen rund en varken in: lekker, maar herkenbaar. Kraai smaakt heel goed, met een eigen kruidige smaak. De muskusrat heeft een zurige wildsmaak, ontzettend lekker!”

Als je mocht kiezen…? “… dan heb ik liever dat die dieren blijven leven. Ons product is een middel om de discussie daarover aan te zwengelen.”

www.dekeukenvanhetongewenstdier.nl

 
 
 
< TERUG NAAR OVERZICHT
 
 
 

Kantoor
Nieuwe Plein 3
6811 KN
Arnhem

Email
info@h80festival.nl

Festival adres
Stadspark Hoogte80
Zaslaan, Arnhem
website door DigiConcept - Cre-Aid