OVER HOOGTE80 FESTIVAL

HET BELANG VAN HOOGTE80 FESTIVAL

Waarom organiseren we Hoogte80 Festival? Omdat wij streven naar een vrije en gelijkwaardige samenleving, waarin iedereen in vrijheid bewuste keuzes maakt, diversiteit een kracht is en waarin iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen. Kortom: een inclusieve samenleving.

Kunst en cultuur hebben de kracht om mensen samen te brengen en wakker te schudden. Juist in een wereld waarin zekerheden wegvallen, we onthecht dreigen te raken en we ons eigen welzijn moeten herdefiniëren, is dit van groot belang. Door kunst en cultuur op de juiste manier in te zetten, zorgen we voor sociale duurzaamheid en inclusiviteit. Ontmoeting is daarbij de sleutel. Contact en uitwisseling zorgen voor verbondenheid, juist als het gaat om mensen die niet hetzelfde zijn, denken en/of leven. Hoogte80 Festival faciliteert dit door de mogelijkheid voorstellingen te bezoeken en het daar samen over te hebben.

DUURZAAMHEID

Als festival laten wij een haast onoverkomelijke CO₂ afdruk achter. Dat neemt niet weg dat wij ons best kunnen doen om deze zo klein als mogelijk te houden. Dit doen we op verschillende manieren en ook jij kunt een handje helpen.

Meer weten? Lees hier verder.