Programma 2021

– Ontdekkingsroute

Op dit moment zijn wij druk bezig met de ontwikkeling van een ontdekkingsroute die vanaf juni dit jaar vanaf een centraal punt in Arnhem naar Hoogte80 zal gaan lopen. Dit zal niet zomaar je alledaagse wandelroute gaan worden, maar een route waarmee je écht iets kan beleven.

Voor die beleving hebben we de hulp ingeroepen van makers uit de regio: Wout Kemkens, Yuliya Globa, Hanneke de Jong, Jonas de Witte, Frederique van Domburg, en Eric Langendoen. 

– Theater Terras

Wegens succes zal in juli wederom een Theater Terras georganiseerd worden. Dit jaar echter niet op de bult maar op het buitenpodium van het Posttheater.

– 3 miljoen voetstappen naar Sicilië

Voor juli staat ook de voorstelling 3 miljoen voetstappen naar Sicilië van Nhung Dam (regie: Koos Terpstra) op het programma op een nog geheime locatie in Arnhem.

3 miljoen voetstappen naar Sicilië is een theatersolo, over een zoektocht van iemand die, net als Nhung Dam, maanden lang heeft gewandeld, in een tijd waarin we alles moesten loslaten wat we dachten te weten of te kennen.

– Theater Gajes

Op 17 en 18  juli keren wij terug naar onze thuisbasis Geitenkamp, waar een speciale voorstelling van Theater Gajes plaats gaat vinden. Theater Gajes staat bekend als locatietheater van hoog niveau. Zij verbindt spektakel met een goed verhaal, rauwe beelden met poëzie, muzikaliteit met lawaai en neemt je mee in haar creatieve wereld.

– EINDLAND

Nog meer locatietheater staat op de planning voor september. We slaan hiervoor de handen ineen met onze vrienden van theatergroep ECHO om aan de historische stadswerf de voorstelling EINDLAND te vertonen. In EINDLAND bevinden we ons in een periode na een apocalyps. We zien twee wezens die het afvoerputje van de wereld schoonmaken en daarbij stuiten op de resten van een beschaving die zij nooit gekend hebben.

Lijkt het je leuk om mee te denken over het programma. Stuur dan een mail naar brievenbus@h80festival.nl.