155 | Motors

Spectaculair danstheater met motoren

Is Motors nu een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samen doen, en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben?  BOEIEND, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm. 

In hun laatste productie LIJF gingen de mannen in op het fan-schap dat absurde proporties aanneemt en de snelheid waarmee je een hype creëert. Hiermee stonden ze op de Parade, Lowlands, in De Melkweg en Tivoli, speelden ze meer dan 40 voorstellingen en feestten ze samen met hun publiek tot diep in de nacht. Maar wat als je er even geen zin hebt, en er een motor voor de deur staat waar je op kunt stappen en wegrijden naar iets nieuws? Weg van vervelende verplichtingen, problemen en het systeem. 

155 maakt voorstellingen vanuit hun onophoudelijke fascinatie voor de wereld waarin zij (en wij) nú leven en bewegen. In Motors combineren de mannen twee grote liefdes, motoren en dans. Daarmee staan ze met hun ene voet in de jongerencultuur en met hun andere in het hedendaagse kunstcircuit. In motors keren de mannen van 155 terug naar de basis. Ze naderen de magische grens van 30, maar zijn niet bang om zichzelf onder ogen te komen? Onder die ongekamde baarden gaan gevoelige individuen schuil. 

Meer over 155 | Motors

Credits

MOTORS is gemaakt door 155.

Dansers: Erik Bos, Thomas Bos, Liam McCall, Rein Luuring, Sam van Eenbergen, Thomas van Kalmthout, Deion Holwijn. Choreografie: Erik Bos. Video: Thomas Bos, Rein Luuring, Thomas van Kalmthout. Muziek: Tom Luuring en Bart Wirtz. Decorontwerp en bouw: Jakob Witte. Kostuumontwerp: Esmee Thomassen, Wouter Vrijlandt. Assistent kostuum: Kyra Vivian Wessel. Sound design: Sam van Eenbergen. Eindregie: Moniek Merkx en René Geerlings. Repetitor: Honey Eavis. Assistent choreografie: Snæfríður Sól Gunnarsdóttir. Zakelijk leiding: Joost Splinter, Wouter Vrijlandt. Projectleiding en Productie: Marjolein Saelman. Tourproductie: Juul Spoor. Technisch Producent: Jorn Kortooms. Techniek: Jules van Wegen, Jakob Witte. Lichtontwerp: Yuri Schreuders. Poster Fotografie: Eva Beeftink. Scènefotografie: Sjoerd Derine. Training: Joep van der Geest (spel), Gercon Brahm (tutting). Verkoop: TvB Theater.

MOTORS is gemaakt met ondersteuning van:

Fonds Podium Kunsten, Fonds21, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Gemeente Utrecht, KF Hein.