BOT | Beter dan Bedrog

Een muzikale ode aan de leugen

In 2020 maakt muziektheatergroep BOT de nieuwe tourvoorstelling Beter dan bedrog. Het gaat goed! Het gaat steeds beter! In het leven anno nu beelden we ons graag in dat het allemaal op rolletjes loopt, en we geloven graag wat ons het beste uitkomt. Als de motor maar blijft draaien is er geen probleem, en er mag best nog een tandje bij. In vliegende vaart, alsmaar rechtuit, op ons doel af, waarvan niemand trouwens weet wat het is. Het kan, en het gaat goed, dus waarom ook niet?

De klap. De schok. De stilstand. Een seconde wordt een minuut, een minuut een dag, een dag een leven. Waar zijn we? Waar waren we gebleven? Hoe zat het nou? Is daar iemand? Hallo? Ergens kwam er een stok tussen de spaken, zand in de motor. Nu moeten we uithuilen en opnieuw beginnen. Maar hoe? En met wie? In een tijd waar werkelijk alles op losse schroeven staat, maakt BOT “Beter dan Bedrog”. In een wereld waarin een steeds hogere snelheid de norm is, komt alles in een klap tot stilstand. De vertwijfeling en de grote vragen die dat oproept vangt BOT in theatrale machines en sprekende beelden. Hoe nu verder? Was het allemaal bedrog? En wat is er dan beter dan bedrog?

In Beter dan bedrog neemt de verbeelding het op tegen de harde realiteit, in de hoop dat verandering ons troost of perspectief kan bieden. Beter dan Bedrog is een beeldend, visueel en muzikaal avontuur met bedrieglijk eenvoudige trucage en fysiek spel.

Over BOT

Muziektheatergroep BOT uit Arnhem maakt een geheel eigen mix van beeldend theater, klinkende installaties, ongepolijste beeldenpoëzie, een gezonde dosis humor en kleine liedjes met een groot hart. Met ogenschijnlijk krukkige middelen laat BOT ervaren dat er grote schoonheid huist in eenvoud en in alle denkbare gebreken. Na de internationale succesvoorstellingen LEK en RAMKOERS start BOT een nieuw avontuur met de reizende voorstelling Beter dan Bedrog.

Meer over BOT | Beter dan Bedrog