La Campistany | It Happens

Circusvoorstelling over 'mislukken'

Júlia Campistany is een professionele trapeze-artieste. Ze vond in circus en trapeze de perfecte balans tussen lichaamsexpressie, muziek en taal. De van oorsprong uit Barcelona afkomstige Júlia verhuisde daarom naar Rotterdam om bij Codarts opgeleid te worden tot professioneel circus-artieste.

In It Happens geeft Júlia je een inkijkje in haar leven. Het verhaal van een circusartieste die het podium opgaat om te dansen op de vloer en op de trapeze. Ze wilt mooi zijn, prachtig, ze wilt stralen. De buitenwereld werkt helaas niet mee en alles zit tegen. Een voorstelling die bijna neigt slapstick waarin Júlia knap theater en circus en lachen en emotie weet te combineren.

“Het is een indrukwekkende performance die we zien, zeker een van een net afgestudeerde maker die het nog een work in progress noemt. Doen alsof je faalt terwijl het publiek weet dat alles van tevoren is afgesproken kan heel snel flauw worden. Het vereist performers die technisch begenadigd zijn en goed kunnen spelen. Campistany en Lebocey kunnen dat beide, en maken van It Happens een bijzonder grappige voorstelling”

Theaterkrant, 2019
Meer over La Campistany | It Happens