tgEcho & De Vlieg | Ondergronds

Alice in wonderland meets David Lynch in een absurdistisch hoorspel

De eerste aflevering van dit hoorspel is vanaf zondag 7 juni te beluisteren. Vanaf dan is er tot en met zondag 14 juni elke dag een nieuwe aflevering te horen. Voor meer informatie, bezoek de website van tgEcho.

“Just beneath the surface there’s another world, and still different worlds as you dig deeper. I knew it as a kid, but I couldn’t find the proof. It was just a kind of feeling.”

– David Lynch

Laurens is zijn sleutels kwijt. Deze liet hij per ongeluk vallen in een put bij de Mariënburgstraat in Arnhem. Een simpel telefoontje naar de gemeente zou het probleem moeten oplossen, maar het openen van deze put wordt angstvallig tegengehouden.

Ondergronds is een spannend, absurdistisch en komisch hoorspel uitgebracht als een achtdelige podcast serie dat zich afspeelt in een mogelijke toekomst. Een toekomst waarin het openbare leven nagenoeg tot stilstand gekomen is en alles zich binnenshuis en ondergronds afspeelt.  Wat doet het met de verschillende personages om opgesloten te zijn in hun eigen biotoopjes? Volgens welke regels leven zij?

Ondergronds is een surrealistische speurtocht langs bizarre personages en mysterieuze plekken, dwars door de krochten van Arnhem. Via ondergrondse gangen en tunnels leren we de stad en haar bewoners op een geheel nieuwe manier kennen. 

Illustratie door Petra Bouwens
Meer over tgEcho & De Vlieg | Ondergronds

Credits

tgECHO en De Vlieg

Regie: Marc Wortel
Muziek en geluiden: Rinus Aarts
Tekst: Leon Brill
Spel: Anna Schoen, Linda Zijl, Laurens van Lottum en Christopher van Duijn
Illustratie: Petra Bouwens

Over theatergroep ECHO
ECHO beweegt tussen beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw Nederlands teksttheater in. ECHO is punk-poëtisch, absurdistisch, activistisch en eigentijds. Aan de basis van alle voorstellingen staat de persoonlijke zoektocht: ‘Hoe ons te verhouden tot het ogenschijnlijk maakbare leven’. 

ECHO snijdt belangwekkende thema’s aan, zoals maatschappelijk conformisme (Burgerlijke schemering), de hedendaagse overdaad aan informatie (Hotel Informatie), social justice (De moraalridder) en de zoektocht naar zingeving (Club Catharsis). Via theater tonen we een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is: als een echo met een iets vervormde klank. Want, zoals Socrates zo mooi verwoordde: ‘Wijsheid begint met verwondering.’

Over De Vlieg
Bij De Vlieg zijn we gefascineerd door kleinmenselijk gedrag. We hebben een grote compassie met de ploeterende mens die het leven niet kan overzien, die niet weet om te gaan met de zinloosheid ervan. Tegelijkertijd beleven we een duivels genoegen in het breed uitmeten van diens lelijkste kanten. Zo bieden we troost in een troosteloos bestaan.

De naam De Vlieg komt van het idee van de ‘vlieg op de muur’ die als een soort voyeur met mensen meekijkt. De Vlieg wil gedrag laten zien: niet het grote drama speelt de hoofdrol, maar het feit dat er ondanks dat drama ook gewoon boodschappen gedaan moeten worden. De Vlieg is opgericht door Linda Zijl en Teun Smits. Samen vormen zij de artistieke kern.

WEBSITE EN SOCIALS

Website: 

https://tgecho.com
tgdevlieg.nl

Facebook:
https://www.facebook.com/tgECHO
https://www.facebook.com/tgdevlieg

Instagram:
https://www.instagram.com/tgecho/
https://www.instagram.com/tgdevlieg/

YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UC3aOBAk5M8vKLF6UvtwnvYg