Toegankelijkheid

In Nederland wonen zo’n 2,3 miljoen mensen met een beperking. Hoogte80 Festival wil voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn, op deze pagina leggen wij uit wat er op dit moment wel én wat niet kan. Het is de bedoeling de lijst met mogelijkheden uit te breiden. Mis je informatie, heb je tips of correcties? Neem dan contact met ons op via communicatie@h80festival.nl.

Festivalterrein

Hoogte80 Festival vindt plaats in stadspark Hoogte 80 aan de Zaslaan te Arnhem. Een park met een geweldig uitzicht maar ook met veel hoogteverschil op een hobbelig terrein. De meeste tenten kennen geen drempel en bij het programma staat aangegeven of de voorstelling rolstoeltoegankelijk is. De barren kennen een aanpassing waardoor je zelf je biertje of frisdrank kan bestellen. Kabels zijn netjes weggewerkt of voorzien van een kabelgoot. Uiteraard is er een MIVA-toilet aanwezig, de exacte locatie hiervan vind je op de plattegrond.

Vervoer

Hoogte80 Festival is uitstekend per openbaar vervoer te bereiken. De stadsbus (Breng) lijn 8 stopt voor onze deur (halte Wielaalstraat/Hoogte 80) en de eindhalte van lijn 7 is slechts op 100 meter van het festivalterrein. 

Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar onderaan het festivalterrein. Omdat het van hieruit een pittige klim is raden wij aan om – wanneer mogelijk – bij de ingang aan de Zaslaan de auto te verlaten om daarna deze onderaan het terrein te parkeren. Vanwege de beperkte plekken is reserveren noodzakelijk. Stuur hiervoor een mail naar communicatie@h80festival.nl

Programma

We doen ons best om programma voor iedereen aan te bieden. Wanneer het programma compleet is, publiceren we hier een lijst met de opties per voorstelling. op de programmapagina staat dit met iconen aangegeven.

Naar Hoogte80 Festival met een begeleider

Kan je vanwege een beperking niet zelfstandig naar het festival en wil je een voorstelling bezoeken? Dan bieden we een gratis voorstellingsticket voor je begeleider aan. Belangrijk is dat je kan aantonen niet zelfstandig naar een voorstelling te kunnen. Hoe doe je dat? Door minimaal twee dagen voor de start van het festival te mailen naar communicatie@h80festival.nl, tijdens het festival kan je de tickets halen bij de ticketbalie. Het is niet mogelijk deze tickets te kopen bij de tenten zelf.

Hulphonden

ADL-, epilepsie- en PTTS-hulphonden zijn toegestaan op het terrein. Ze moeten wel tuigje dragen waarop duidelijk kenbaar wordt gemaakt dat het een hulphond is.